Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – »destruktiv pop« og tre gange melodisk hiphop

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – »destruktiv pop« og tre gange melodisk hiphop
Bree Runway. (Foto: Lucero Glow)

OBS: Grundet de igangværende forhandlinger mellem Koda og Google er der mange nye sange, som vi her i Danmark ikke kan høre via Youtube. Derfor er ugens Top Tracks mestendels uden videoer, men du kan som altid finde dem alle i Spotify-playlisten nederst.

1. Brimheim ‘Exquisite Bliss’

Der er en kende Florence Welch over Brimheim på denne storladne kærlighedssang, der blev skrevet kort efter musikerens første date med Lorri, der i dag er hendes kone. Vi glæder os til flere sange af denne kaliber, når debut-ep’en ‘Myself Misspelled’ landet 16. oktober.

2. Jada ‘On Me’

Der er noget attituderig r’n’b anno årtusindskiftet over Jadas nye single ‘On Me’ – særligt er der et åbenlyst slægtskab til ‘Independent Women, pt. 1’ af Destiny’s Child. Resultatet er en kærlighedssang, der kan få dig til at føle, at du kan alt.

3. Bree Runway ‘Little Nokia’

Bree Runway kalder sin musik »destruktiv pop« – og det er lige præcis det, ‘Little Nokia’ er. Sangen handler om en fyr, der bruger al sin fritid på at tage stoffer, og lyden er konfronterende, smadret, og endda også lidt øm til tider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Lii Fuego ‘Hallow’

Aarhus bliver ved med at være et sprudlende epicenter for ny dansk hiphop, og et friskt, spændende navn derfra har netop singledebuteret. Lii Fuegos ‘Hallow’ er en melankolsk skildring af et liv omgivet af vold, PTSD og stoffer, der understøttes af en wobbly bas og en sårbar spansk guitar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Alpas Ave ‘Darkest is the Dream’

Alpas Aves æteriske synthtoner var en storslået oplevelse på Uhørt 2020, og lige så bjergtagende er deres nyeste single, ‘Darkest is the Dream’. Det er så højtragende og majestætisk lydende en sang, at det er let helt at tabe pusten.

6. Spillage Village feat. Big Rube ‘Hapi’

Spillage Village er et stort hiphopkollektiv, der består af blandt andre J.I.D., 6lack og EarthGang – sidstnævnte er i fokus på denne psykedeliske, gospel-klingende sang, der udkom kort forinden gruppens spritnye album, ‘Spilligion’.

7. Patina ‘Sådan må det være (Uhhhh)’

Der er smæk på den nye sang fra P3 Guld-nominerede Patina. ‘Sådan må det være (Uhhhh)’ er en catchy poprocksang med fart over feltet, og det er svært ikke at få lyst til at synge med, når det titulære »Uhhhh« rammer omkvædet.

8. Pay feat. Xabski ‘Masterchef’

Der er fantastisk dynamik mellem de vidt forskellige vokaler, Pay og Xabski bringer til den melodiske, hitparate ‘Masterchef’. Pay med en højlydt, småskinger, men dybt charmerende levering, alt imens Xabski »har ro indeni, der en god energi«.

9. Idles ‘War’

Idles ruster op til musikalsk krig på det hårdføre åbningsnummer fra deres nye album ‘Ultra Mono’. Sangen lyder som om bombeflyvere bevæger sig hastigt hen over dine øregange, alt imens Joe Talbots opråb bereder dig på kamp.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Takykardia ‘Sometimes My Best Friend Ghosts Me’

Den alternative popgruppe Takykardia har annonceret deres debutalbum ‘Better’, der udkommer 6. november. I den forbindelse har de delt den vemodige single ‘Sometimes My Best Friend Ghosts Me’, der brillerer med sit veleksekverede drama og sin opsigtsvækkende musikvideo.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af