Taylor Swift fortæller historien bag en af årets bedste sange – og afslører, hvorfor det var fantastisk at synge ‘fuck’

Taylor Swift fortæller historien bag en af årets bedste sange – og afslører, hvorfor det var fantastisk at synge ‘fuck’
Taylor Swift. (Foto: Beth Garrabrant.)

Taylor Swift har netop givet et af sine sjældne interviews hos Entertainment Weekly, hvor hun går i dybden med sit 2020-album ‘Folklore‘. Og vi mener i dybden: Interviewet er en exceptionelt lang og grundig gennemgang af albummets tilblivelsesproces.

Swift fortæller både om, hvordan hendes kæreste Joe Alwyn blev krediteret som tekstforfatter på flere sange (under aliasset William Bowery), og at coveret forestiller noget så specifikt som »en pige i natkjole, der går i søvne gennem skoven i 1830«.

Popstjernen fortæller desuden den fulde historie bag ‘The Last Great American Dynasty’, der handler om en kvinde ved navn Rebekah Harkness, som i midten af det 20. århundrede giftede sig ind i den rige Standard Oil-familie og engang ejede Taylor Swifts nuværende hus. Vi har netop kåret dén sang til en af årets bedste.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg opdagede flere og flere paralleller mellem vores liv«, fortæller Swift således. »Vi er begge kvinden, der bor på toppen af bakken, og som alle går og sladrer om – jeg har altid ledt efter en mulighed for at skrive om hende. Og jeg har endelig fundet den«.

‘Folklore’ var dog ikke kun nyskabende, fordi det bød på så mange fascinerende fortællinger og forskellige figurer. Det var også første gang, vi hørte Taylor Swift sige ‘fuck’ på plade – hvilket hun i interviewet beskriver som »fucking fantastisk«.

»Jeg smed alle regelsæt ud«, siger hun. »Jeg følte, at jeg måtte følge sproget og følge fortællingen. Og hvis sproget og fortællingen passer sammen, og du ender med at sige F-ordet, så bare kør på. Jeg ville ikke følge de guidelines, jeg havde lavet for mig selv. Jeg ville bare gøre det, jeg havde lyst til«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af