Rapperen Chatle forsvarer kontroversiel musikvideo: »Sådan er det i Vollsmose«

Rapperen Chatle forsvarer kontroversiel musikvideo: »Sådan er det i Vollsmose«

Vollsmose-rapperen Chatle gik fra lokalt kendt kunstner til at blive en national historie, da han udgav videoen til sangen ‘Sort på sort’ i efteråret 2020.

Det var dog ikke kun sangens kunstneriske kvaliteter, der skabte opmærksomhed, men også det faktum, at der optræder kendte bandemedlemmmer i den hårde video, der også viser ægte optagelser af politifolk og våben, der bliver affyret.

Det fik Inger Stjøjberg og Odenses borgmester, Peter Juel Rahbæk, til at kritisere ‘Sort på sort’. Soundvenue har også skrevet om sangen – både fordi kritikken er en gentagelse af mange års angreb på hiphoppen. Men også fordi sangen viser, at der faktisk er sket en forråelse på rapscenen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chatle selv har været tavs i sagen. Indtil nu. For rapperen har netop forsvaret ‘Sort på sort’ i et interview hos TV 2 Fyn.

»Når videoen blev udlagt som om, at det er en del af en bandekonflikt, er det fuldstændig misforstået«, siger rapperen blandt andet. »Jeg har lavet musik i flere år, og stilen og udtrykket i ‘Sort på sort’ er ikke spor anderledes, end hvad man har set masser af eksempler på i både udlandet, København og Aarhus«.

Chatle forklarer også, hvorfor der blandt andet optrådte et fremtrædende bandemedlem i videoen, der for nylig var involveret i et skyderi, hvor en uskyldig forbipasserende blev dræbt.

»Han er min barndomsven, og jeg inviterede på Instagram og Facebook alle fra Vollsmose og Odense til at komme og deltage i optagelserne«, forklarer Chatle. »Vi kendte også alle sammen den dræbte Abdinur Mohamed Ismail. Sådan er det i Vollsmose. Alle kender alle, og det forstår medierne åbenbart slet ikke«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af