Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – fire slags hiphop og højdepunkt fra årets første seksstjernede album

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – fire slags hiphop og højdepunkt fra årets første seksstjernede album
The Weather Station. (Foto: Daniel Dorsa)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Slowthai feat. Skepta ‘Cancelled’

Slowthais andet album ‘Tyron’ er langt om længe landet! Kort inden smed han dette benhårde Skepta-samarbejde med en tilhørende musikvideo, hvor de to UK-rappere rekreerer kanoniserede gyserfilm som ‘The Texas Chainsaw Massacre’, ‘Nightmare on Elm Street’ og ‘Silence of the Lambs’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. The Weather Station ‘Separated’

Det er svært at udvælge højdepunkter på The Weather Stations mesterlige ‘Ignorance’ (der som det første album i 2021 fik topkarakter her på sitet), men ‘Separated’ må være et af dem. Det velornamenterede sophistipop-arrangement, den tænksomme lyrik og Tamara Lindemans mavepuster af en vokal går virkelig smukt op i en højere enhed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Iswaal ‘Jaowline’

Hiphopkollektivet Iswaal har sjældent udvist nær så stort hitlistepotentiale som på denne single, hvor medlemmernes forskellige stemmer komplementerer hinanden eminent. Denne bragende lyd kunne sagtens ende med ligefrem at blive stilskabende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Ebhoni ‘X-Ting’

‘X-Ting’ placerer sig et virkelig behageligt sted mellem energisk dancehall i vokalen og smooth r’n’b i instrumentationen. Og endda et snert soveværelsespop i outroen. Det bliver spændende at se, hvilke genrekombinationer canadiske Ebhoni ellers serverer på sin debut-ep senere i år.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. First Flush ‘Fjorden’

First Flushs nye album, ‘Fjorden’, er de melodiøse som aldrig før. Personligt har jeg nynnet omkvædet til titelnummeret flere gange dagligt den seneste uge – og det har jeg kun, fordi det er en så dejligt gribende rockhymne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Undertekst ‘Du ku’ have taget min hånd’

Indiepopgruppen Undertekst udgav nogle solide singler i 2020, og 2021 kommer efter alt at dømme til at gå endnu bedre for dem, idet de udgiver ep’en ‘Det her det Undertekst’. Den catchy melankoli på dette nummer virker lovende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Freddie Gibbs feat. Schoolboy Q ‘Gang Signs’

Freddie Gibbs hviler aldrig på laurbærrene, og den produktive rapper brillerer atter med denne soulede skæring, der hylder den melodiske stil, rapgrupper som Do Or Die og Bone-Thugs-N-Harmony lagde for dagen i 90’erne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Drew Sycamore ’45 Fahrenheit Girl’

Drew Sycamores groovy popmusik er altid et kærkomment syn. Og selv om vi gerne vil have et nyt album snarligt, er det svært at klage over, at vi ‘blot’ får en single, når musikken er så über-cool som her med den sprøde westernguitar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Taahliah ‘Brave’

Kan man gøre hyperpop lige så æterisk og stemningsfuld som dreampop? Med lidt trance-produktion af højeste karat bør det ikke være noget problem. Det viser klubtalentet Taahliah på sin fremragende debutsingle.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Benjamin Hav ‘Den dejligste boy’

Snakken om den vilde musikvideo har ingen ende taget, men lad os ikke glemme, at selve sangen ‘Den dejligste boy’ er en hiphouse-banger af format. Vi sender store roser til både Benjamin Havs som altid opfindsomme lyrik og Pinds dansable produktion.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af