Dårligt nyt for festivalsommeren: Syv festivaler i Tyskland og Schweiz aflyses

Dårligt nyt for festivalsommeren: Syv festivaler i Tyskland og Schweiz aflyses
Rock am Ring-festivalen i 2019. (Foto: Gina Wetzler/Getty Images)

Skal man være pessimist eller optimist? I hvert fald er der megen usikkerhed forbundet med den danske festivalsommer 2021.

Imens vaccineplanen herhjemme skrider, begynder flere europæiske festivaler nu at aflyse deres sommerplaner. Først var det britiske Glastonbury Festival, der aflyste i starten af året, og i sidste uge blev det den spanske sværvægter Primavera Sounds tur til at smide håndklædet i ringen.

Nu lider syv andre europæiske musikfestivaler samme kranke skæbne. I går meldte eventarrangøren CTS Eventim således ud, at de aflyser syv festivaler, der skulle have fundet sted i 2021 i Tyskland og Schweiz. Det indebærer blandt andet Rock am Ring i Nürburgring, Hurricane Festival i Scheessel og Greenfield Festival i Schweiz, erfarer det tyske medie The Local.

»Vi er meget kede af disse aflysninger og deler skuffelsen med alle involverede. Men præcedens må selvfølgelig gives til at værne om og beskytte helbredet hos fans, optrædende, festival-teams og partnere«, siger CTS Eventims direktør Klaus-Peter Schulenberg til The Ticketing Business.

»Det står imidlertid også klart, at denne vedvarende usikkerhed forværrer koncertbranchens dramatiske økonomiske situation yderligere. Vi arbejder på så mange niveauer med at sikre os, at live-kulturen kan vende tilbage til scenen so hurtigt og sikkert som muligt«.

Hvilken effekt har aflysningerne så på de danske festivaler? Man skal i hvert fald regne med, at en potentiel afholdelse af Roskilde Festival vil blive med en betydelig mængde aflyste navne, idet flere store artisters europæiske turnéer kan gå i vasken, hvis tilpas mange shows ikke bliver til noget.

»Vi er ikke aflyst, og sommeren er ikke lukket ned«, sagde Roskilde Festivals direktør, Signe Lopdrup, i sidste uge til Soundvenue, da Primavera Sound netop var blevet aflyst.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af