Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – inklusive nyt dansk hiphop-samarbejde

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – inklusive nyt dansk hiphop-samarbejde
Miklo. (Foto: Tue Blichfeldt/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Coco O. ‘Soldier’

Vi har ventet. Og ventet. Og ventet. Men nu er den tidligere Quadron-sangers første soloalbum endelig på trapperne. Okay, vi skal lige vente til 30. april, men med en så solid, intim og ikke mindst kønsbevidst r’n’b-skæring som debutalbummets førstesingle ‘Soldier’, kan man jo sagtens udholde ventetiden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Lucy Dacus ‘Thumbs’

Fans af den amerikanske indie-singer/songwriter Lucy Dacus har længe holdt af sangen ‘Thumbs’, der har været et hyppigt indslag til hendes koncerter, selv om hun aldrig har udgivet det. Men nu, hvor ingen kan tage til Lucy Dacus-koncerter, er det så meget desto mere prisværdigt, at vi har fået den smukke klump-i-halsen-sjæler i en studieudgave.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Iomfro ‘Ægte kvinde’

Alma Kjær Agergaard aka Iomfro singledebuterede på Kvindernes Internationale Kampdag. Den velreflekterede og samfundskritiske popsang hylder alles ret til at være uperfekt og at prøve igen, og det kan i den grad anbefales at læse Iomfros tanker bag nummeret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Atusji feat. Helena Gao ‘This Pain Is Not Yours’

Atusji laver typisk »eftertænksom natte-r’n’b«, for at citere vores anmeldelse af hans seneste udspil. Men når han synger duet med Helena Gao, bliver hendes abstrakte, folksy artpopunivers blandet noget så smukt ind i lyden. Det er to kunstnere, der typisk lyder vidt forskellige, men som her ender med at gå perfekt i spænd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Black Ethics ‘Valid’

W.A.S. Entertainment fortsætter med at spytte friske navne ud, og med denne debutsingle fra rockduoen Black Ethics står den på godt med emo-klingende støjrock. Glæd dig til mere af den skuffe, når de 28. maj udgiver debut-ep’en ‘Kiss Forever’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Tkay Maidza ‘Where Is My Mind?’

Pixies-klassikeren ‘Where Is My Mind?’ i en hiphoppet elektronisk udgave? Det lyder jo som en forfærdelig cocktail, men hvis nogen kan gøre det, er det selvfølgelig rapper og r’n’b-sanger Tkay Maidza. Det gør hun som en del af en kommende jubilæumsopsamling fra pladeselskabet 4AD, hvor de nuværende kunstnere på deres roster laver covers af selskabets rige bagkatalog.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Dibset feat. Miklo ‘Put den i ham’

Miklo er netop blevet fængslet, men inden da nåede han at indspille Dibset-samarbejdet ‘Put den i ham’, der netop er udkommet. Her finder vi en mere nedtonet, melodisk udgave af den hårdkogte drill-lyd, Miklo i noget tid har været bannerfører for herhjemme.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Natasja ‘Selvtillid’

Sidste år kom et nyt posthumt Natasja-hit i form af ‘Til Banken’. Nu er der endnu et, produceret af hendes gamle kumpan Pharfar, og som denne selv siger om Natasja i en pressetekst: »Hendes stemme, flow og rytme er stadig aktuel den dag i dag […] Hun kan stadig markere sig blandt de allerbedste sangere og rappere« – det er ‘Selvtillid’ et klart bevis på.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Genesis Owusu ‘Bye Bye’

Den ghanesisk-australske neosoulsanger og rapper Genesis Owusu har fået en del hype for sit debutalbum ‘Smiling With No Teeth’. En del genrer bliver blandet eminent sammen på tværs af tracklisten, men selv med den mere konventionelle soullyd på afslutteren ‘Bye Bye’ er det tydeligt, at vi har at gøre med en virkelig begavet kunstner med meget på hjerte.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. When Saints Go Machine ‘Far Cry’

When Saints Go Machine har netop udgivet albummet ‘Emotional’, og derfra finder vi den dejligt atmosfæriske, lettere synthwavede electropopsang ‘Far Cry’. Nikolaj Vonsilds falset har sjældent lydt så fornem som her.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af