Kanye West siger, at pladeselskabet udgav ‘Donda’ mod hans vilje

Kanye West siger, at pladeselskabet udgav ‘Donda’ mod hans vilje
Kanye West. (Foto: Kevork Djansezian/Getty Images)

I går skete det endelig: Efter tre lyttefester og flere uforløste udgivelsesdatoer landede Kanye Wests-albummet ‘Donda’ omsider på streamingtjenesterne. Men ifølge hovedpersonen selv, skete det ikke med hans samtykke.

»Universal lagde mit album ud uden min tilladelse, og de blokerede for, at ‘Jail 2’ kunne være på albummet«, skrev Kanye West således med blokbogstaver i et Instagram-opslag i går aftes, dansk tid.

Hvis Kanye har ret i sin anklage, kunne det altså godt tyde på, at pladeselskabet mistede tålmodigheden med deres artist, som gang på gang har udskudt udgivelsen af det ventede album.

Da ‘Donda’ lige var blevet udgivet, kunne den omtalte sang ‘Jail 2’ ses på tracklisten, men ikke afspilles (i hvert fald ikke på Spotify). Senere blev nummeret imidlertid gjort tilgængeligt.

Universals eventuelle modvilje mod ‘Jail 2’ kunne skyldes, at nummeret gæstes af de kontroversielle skikkelser DaBaby og Marilyn Manson. DaBaby kom for nyligt i modvind grundet sine homofobiske udtalelser til en koncert, mens Manson er blevet sagsøgt af en række kvinder for voldtægt og andre alvorlige forbrydelser. Begge artister var med til Wests lyttefest i torsdags.

Universal har endnu ikke udtalt sig om Kanye Wests anklage.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af