Premiere: Brimheim skyder debutalbum i gang med single, der viser helt nye sider af talentet

Premiere: Brimheim skyder debutalbum i gang med single, der viser helt nye sider af talentet
Brimheim. (Foto: Hey Jack)

Brimheim har haft nogle ret fantastiske 12 måneder.

I oktober 2020 udgav den dansk-færøske musiker sin overbevisende debut-ep ‘Myself Misspelled’, der resulterede i placeringer på Soundvenues lister over årets både bedste sange og udgivelser.

Herefter fulgte en Steppeulven-nominering, medvirken på den bedste danske julesang længe og en lang række andre bedrifter. I fredags kulminerede det hele midlertidigt med en seksstjernet triumf af en koncert på Spot Festival.

Men alt ovenstående har et eller andet sted bare været indledningen, for nu er Helena Rebensdorff aka Brimheim klar til at indlede processen omkring sit debutalbum, og det hele starter med singlen ‘Poison Fizzing On a Tongue’, som Soundvenue i dag har premiere på.

»Sangen er en fiktiv fortælling om at være fanget i et klaustrofobisk rum med en giftig person. Det kan forstås direkte, som hvordan det føles at være i et romantisk forhold med en narcissist eller psykopat. Fortællingen kan også forstås mere metaforisk, hvor antagonisten i teksten er patriarkatet og symboliserer, hvordan internaliseret sexisme og misogyni optræder inde i os alle. På den måde handler sangen også om alle de indre kampe, jeg selv har haft for at fri mig af det tankesæt«, fortæller Brimheim om sangen via en pressetekst.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rent musikalsk er der nogle andre ting på spil kontra debut-ep’en, der var præget af en alsidig rockæstetik.

‘Poison Fizzing On a Tongue’ er mere elektronisk med direkte inspiration fra trip hop, og det er helt bevidst, at Brimheim udsender netop denne sang som den første single fra sit debutalbum.

»’Poison Fizzing On a Tongue’ er måske ikke, hvad man ville kalde en oplagt førstesingle, men efter at have udgivet to singler som begge var store kærlighedsbaskere, havde jeg lyst til at vise en mørkere og mere alternativ side af, hvem jeg er som kunstner«, fortæller hun.

»Nummeret er mere elektronisk båret og trip hop-agtigt, og det er en side af Brimheim, som jeg ikke har vist før. Eftersom meget af albummet handler om depression og dens mange grimme ansigter, føltes det passende at skyde forløbet i gang med en single, der hviler i sit mørke​​«.

Brimheims debutalbum ‘Cant Hate Myself Into a Different Shape’ udkommer til januar.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af