Billie Eilish raser mod ny abortlov under Texas-koncert: »Jeg ville straffe det her fucking sted«

Billie Eilish raser mod ny abortlov under Texas-koncert: »Jeg ville straffe det her fucking sted«
Billie Eilish. (Foto: PR)

Da Billie Eilish lørdag aften spillede til Texas-festivalen Austin City Limits, havde hun særligt én sag på hjerte. Under showet rettede hun nemlig heftig kritik mod statens nyligt indførte lov, der kraftigt indskrænker kvinders mulighed for at få foretaget en abort.

»Da de vedtog det lort som lov, havde jeg næsten ikke lyst til at spille koncerten, fordi jeg ville straffe det her fucking sted for at lade det ske«, kan man høre popstjernen sige i en video fra koncerten, der kan ses i bunden af artiklen.

»Men så huskede jeg på, at det er jer, der er fucking ofrene her, og I fortjener alt i verden. Og vi bliver nødt til at fortælle dem, at de skal holde deres fucking kæft«, fortsatte Eilish, der den seneste tid om nogen har haft fokus på at tage ejerskab over sin egen krop.

Slutteligt instruerede Eilish det hujende publikum i at række deres langefinger i vejret, hvorefter hun råbte: »Min krop, mit fucking valg!«.

Loven, der forbyder abort efter sjette graviditetsuge, fik for leden ‘The Wire’-skaberen David Simon til at droppe optagelser i Texas til sin nye serie, som ellers foregår i staten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af