Cheff Records’ gigantiske gæsteshow sendte K.B. Hallen til månen

Cheff Records’ gigantiske gæsteshow sendte K.B. Hallen til månen
Kidd og TopGunn. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Når jeg i fremtiden vil tænke tilbage på Cheff Records’ store jubilæumskoncert i K.B. Hallen, er de talrige gæsteoptrædener noget af det første, der vil springe frem på nethinden.

Gæster gør selvfølgelig ikke en dårlig koncert god. Og aftenens fire hovedpersoner kunne have klaret sig glimrende alene.

TopGunn var den dejligste charmetrold. Hans øjne strålede drømmende, som han sang om hende, han aldrig nåede i Kongens Have med. Men han var også stilsikkert hårdfør på tungere tracks som ‘Mash’.

Klumben var cool på overfladen, men emmede af både overskud og spilleglæde. Alt dette mens han uden tvivl var den, der skulle holde tungen mest lige i munden.

Men uanset hvor hurtigt flowet gik på et nummer som ‘Rundt’ eller ‘Kriminel’, lød det fremragende – og nu hvor vi snakker om ‘Kriminel’, må jeg da også lige rose lysholdet for at simulere rødt og blåt politiblink, inden nummeret gik i gang.

Eloq stod selvsagt lidt anonymt bag en dj-pult meget af tiden. Men der blev gjort plads til, at han også fik sine stunder, hvor han kunne imponere.

Dels fordi han til tider trådte væk fra sin pult og agerede hypeman – og dels fordi han legede lidt med instrumentationen til de mange hits, Cheff Records medbragte. Mest imponerende var ‘Faxe Kondi’, der blev forvandlet fra reggae-hymne til hektisk jungle-nummer – og genreskiftet fungerede imponerende godt.

Jeg var dog på forhånd en kende bekymret for Kidd. Da jeg sidst så ham live, gjorde han det ganske rædsomt. Og mens jeg havde hørt, at han hurtigt var kommet tilbage i god koncertform, var jeg slet ikke forberedt på, hvor genialt god han var i K.B. Hallen.

Kidd. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Kidd var fyldt med positiv energi og ballademager-attitude. Om det gjaldt de små frække dansemoves under ‘Buongiorno’ eller skrålen i vilden sky under linjen »Vi skal kneppe til jorden går i stå« fra ‘Brunt øje’, så var han uhyre underholdende selskab hele vejen igennem koncerten, hvorfor jeg med lethed tilgav, at han missede nogle linjer på andet vers af ‘Bare dans’.

Tilsæt en smooth setliste, der kom godt rundt i Cheff Records’ rige ti år lange historie og dynamisk vekslede imellem kunstnerne, så havde vi altså en bundsolid opskrift på en koncert. Og så var der gæsterne.

Jeg nævner i flæng: En topkarismatisk Tobias Rahim kom forbi for at synge ‘Burhan G’. Burhan selv dukkede også op, og selv om han ikke engang sang, lod han til at elske hvert sekund af det – modsat hans noget dorske visit hos Tessa sidste weekend.

Klumben havde oplagt besøg fra kumpanen Raske Penge til de to gedigne bangers ‘Rundt’ og ‘Faxe Kondi’ – og Raske sprællede af spilleglæde, da han løb rundt på scenen og fyrede ualmindeligt kompakte linjer af i stribevis.

Selveste Lord Siva vendte endda også snuden forbi. Hans megahit ‘Solhverv’ er nemlig en nyfortolkning af en sang med Klumbens dansktopgruppe Ekspressen, så derfor blev der lige gjort plads til gigantisk feststemning med en gennemtrængende vokalist og et synthriff, der er umuligt at stå stille til.

Lord Siva og Klumben. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Saxofonist Daniel Mølgaard Christensen fra opvarmningsbandet Danser Med Piger kiggede også forbi til saxjammet ‘Buongiorno’ – og hans cool dansemoves havde fænomenal Epic Sax Guy-energi over sig.

Som ekstra krymmel fik vi en indspillet ti års fødselsdagshilsen fra Wu-Tang-rapperen Ghostface Killah. Jovist, ethvert event med 8.013 kroner i budgettet kan skaffe det – men det var stadig fedt at opleve, og det føltes, som om Cheff her skrev sig selv ind i historien som en slags dansk pendant til Wu-Tang Clan. Hvilket er vovet, cocky og totalt i Cheff-ånden.

Men det er en sammenligning, der kvalitetsmæssigt holder. For det var godt nok svært at tage hjem med andet end et smil på læben.

Publikum blev sendt til månen, Cheff-crewet rystede pagne, og denne aften i K.B. Hallen var der evig kærlighed.


Kort sagt:
Der var fest og højt humør fra start til slut under Cheff Records’ K.B. Hallen-visit. Ikke kun grundet et broget kuld veloplagte gæster, men absolut også fordi de fire Cheff-hovedpersoner gav den hele armen.

Cheff Records. Koncert. K.B. Hallen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af