Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hvis Miklo kunne holde sig ude af fængslet, kunne han blive en af Danmarks bedste rappere

Ugen har budt på masser af udgivelser. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – hvis Miklo kunne holde sig ude af fængslet, kunne han blive en af Danmarks bedste rappere
Miklo. (Foto: Tue Blichfeldt/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Miklo ‘Hvad for noget’

Vi skal ikke klage over dansk hiphops tilstand. Året er ungt, og vi har allerede fået et virkelig stærkt Gilli-album, en solid Carmon-ep, og så sent som i går kom årets første Artigeardit-single. Men alle de artister har været i gang i årevis. Der er ikke kommet vildt mange nye danske rapnavne frem de seneste tre-fire år.

Én af de store undtagelser er drill-rapperen Miklo, der bragede ind på scenen med nogle af de bedste, lyrisk tætpakkede freestyles, vi har hørt på det danske sprog. Hans debut-ep ’Artist’ fra 2020 viste derefter en fantastisk flersidighed og bød blandt andet på drill-kærlighedssange som ’M’ og feststartere som ’Lazy Bop’.

Siden er Miklo kommet i fængsel, og det er uklart, hvornår han kommer ud igen. Omstændighederne i sagen kender vi ikke noget yderligere til, men rent musikalsk er det et stort tab for den danske hiphopscene, hvilket den nye single ’Hvad for noget’ understreger.

Dén sang – der må være blevet indspillet før fængslingen – sprudler af en næsten Eminem-agtig sans for skæv komik og overlegen lyrik.

’Hvad for noget’ viser altså, at Miklo er noget så sjældent som en lyrisk begavet drill-rapper med glimt i øjet og sans for hooks. Hvis ikke han sad i fængsel, ville han have mulighed for at udvikle det talent, der rækker til at blive en af landets bedste rappere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Kind Mod Kind ‘Du gør mig blind’

Et velproduceret klubbeat af internationalt format. En følsom dansksproget vokal, der klinger lidt af When Saints Go Machine. En melodi, der går lige i hjertet. Sådanne ingredienser danner den velsmurte, men også lidt skæve cocktail, der er debutsinglen fra femkløveret Kind Mod Kind, som vi glæder os til at følge meget mere med i.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Dayyani ‘Casual’

En god date behøver ikke at munde ud i et langvarigt forhold. En god date kan også bare bestå af at lytte til Tyler, The Creator, blive godt skæve sammen og spille Playstation, uden at man lukker den anden part ind i alle de mere komplicerede sider af sit liv. Det besynger Dayyani på den fremragende r’n’b-single ‘Casual’, der peger frem mod det danske stjerneskuds kommende debutalbum.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Burial & Four Tet ‘Nova’

Okay, denne er lidt snyd, for ‘Nova’ udkom egentlig på vinyl tilbage i 2012. Nu har de to producermastodonter Burial og Four Tet dog endelig udgivet den digitalt sammen med deres andet fællestrack ‘Moth’, der oprindeligt udkom i 2009. Men især ‘Nova’ er altså bare et skidegodt stykke knitrende future garage møder ambient-techno.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Caroline Polachek ‘Billions’

Caroline Polachek viste i 2019 med det fremragende debutalbum ‘Pang’, at hun i en retfærdig verden ville være en af verdens største popstjerner. Og efter albummet de seneste måneder har haft en alvorlig renæssance på TikTok, er hun måske på rette vej. Hun har i hvert fald valgt en perfekt timing til at udgive ny musik, og her er så den hjerteskærende Danny L Harle-producerede ballade ‘Billions’, som vi glæder os til at høre live, når Polachek til sommer gæster årets Heartland Festival.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Gents ‘Worst Kind of Kind’

Den danske synthpopduo Gents udgiver denne måned albummet ‘Souvenir’ via Ganger-pladeselskabet Yachtvej, og de har nu givet os en sidste forsmag – gruppens hidtil mest æteriske og skrøbelige sang, ‘Worst Kind of Kind’. Det er sådan et nummer, der konstant teaser muligheden for et dansabelt drop, men som ved hver mulighed i stedet udforsker følelsen af tårer, der triller ned af kinderne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Omar Apollo feat. Daniel Caesar ‘Invincible’

R’n’b-stortalentet Omar Apollo albumdebuterede i 2020 med den kortfattede udgivelse ‘Apolonio’, og nu varmer han op mod albumtoeren ‘Ivory’, der lander 8. april – og som med sine 16 tracks nok bliver markant længere end sin forgænger. Det sårbare Daniel Caesar-samarbejde ‘Invincible’ lover rigtig godt med sin ambitiøse komposition, der stikker i mange forskellige retninger – men som altid vender tilbage til et solidt fundament i form af et fængslende hook.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Mercedess ‘Obvious’

Der er lidt Lana Del Rey-kanaliserende alt-pop, lidt r’n’b og rigtig mange store følelser på denne nye single fra den danske komet Mercedess. ‘Obvious’ handler om de følelser, hun mærkede til en musikbranchefest, hvor hun følte sig usikker og akavet – og sangen er hendes forsøg på at kæmpe imod de følelser og fortælle sig selv, at der skam er plads til hende i det hele.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Jada ‘Dangerous’

I et lignende tematisk felt finder vi den nye single fra Jada, der besynger følelsen af, at hun og hendes musik ikke er god nok. Men hvor Mercedess er stilfærdig og reflekteret, kommer Jadas impostor syndrom til udtryk i en højlydt soulballade, hvor der er virkelig højt til loftet. Og hvor ingen vist kan være i tvivl om, hvor dygtig Jada er.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Black Country, New Road ‘The Place Where He Inserted the Blade’

Forsanger Isaac Wood fra den hypede engelske rockgruppe Black Country, New Road forlod sit band kun få dage inden udgivelsen af deres imødesete albumtoer, ‘Ants from Up There’. Mod slutningen af tracklisten finder vi dette nummer, hvor alt er ved at falde fra hinanden helt emotionelt – og her står det ekstra klart, at den eklektiske gruppe får virkelig svært ved at finde en vokalist af samme kaliber.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af