Er du forvirret over, hvad der helt præcist sker til Distortion i år? Så er denne guide til dig

Det er ikke helt nemt at gennemskue, hvordan et street party adskiller sig fra ActionHygge – og hvad er lige forskellen mellem Distortion Ø og Distortion X? Vi guider til 2022-udgaven af Københavns mest uregerlige festival.
Er du forvirret over, hvad der helt præcist sker til Distortion i år? Så er denne guide til dig
Distortion Final Party. (Foto: Sophus Wolf/Soundvenue)

Distortion har alle dage dyrket en form for orkestreret kaos. Det gælder også for festivalens program, der i år har nået en ny grad af kompleksitet.

Men frygt ej! Vi har sat alle vores klogeste kapaciteter til at afkode, hvad i alverden der egentlig skal ske til årets Distortion.

Lad os starte med festivalens evige problembarn: Gadefesterne.

Nørrebro er aflyst i 2022, men gadefesten lever på Vesterbro, dog i en nedskaleret version. Ifølge festivalchefen Thomas Fleurquin, som vi har interviewet denne uge, skal gadefesterne være mere stille og mindre vilde for at give plads til en mere hyggelig stemning i bybilledet.

Den rowdy fest skal så i stedet rykke ind på Distortion X-områderne, som er særlige zoner med større scener, hvor det koster penge at komme ind. 200 kr. per X-område for at være præcis.

Altså: Almindelig street party = gratis, men knap så vildt.

Distortion X = koster penge, til gengæld fuld smæk på.

Så vidt så simpelt. Men ja, sorry, nu kommer der endnu en ny term på banen: Havnehygge.

Hvilket ifølge Distortion-bossen Fleurquin ikke er en gadefest, men et område, hvor der bliver præsenteret mindre musikarrangementer og sociale aktiviteter i Københavns inderhavn og på dele af Refshaleøen.

Det lyder i virkeligheden ret meget som en gadefest, men hvad ved vi!

Distortion. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Vi opsummerer lige igen: Street party og Havnehygge er gratis, mere rolige områder. Distortion X er den vilde fest. Men hvad er så … ActionHygge?

Det er faktisk en form for paraplybetegnelse for alle Distortions mindre popup-events som fællesmiddage, talks og så videre. Kulturelle ting.

Dermed er vi næsten nået igennem hele denne Distortion-ordbog – vi mangler bare Distortion Club og Distortion Ø. Førstnævnte er klubaftener, der finder sted rundt omkring i byen, når gadefesterne lukker, mens Distortion Ø er en slags festival i festivalen; to dage på Refshaleøen med nogle af de ypperste navne inden for elektronisk musik.

Så! Vi klarede den. Nu ved du, hvad de forskellige ting er. Nu mangler vi bare lige at afklare hvor og hvornår.

Lad os holde det simpelt og tage én dag af gangen.

Onsdag 1. juni

Der er ingen gadefester på Nørrebro i år, så dagsprogrammet på festivalens første dag er ret ligetil. Det består kun af to af de ovennævnte Distortion X-events, der altså kræver billet.

Så husk billet. Ellers kommer du ikke ind. Meget vigtigt.

Der er Distortion X-events på Langebro, hvor TooManyLeftHands styrer EDM-showet, og på Vesterbro Passage, tæt ved Rådhuspladsen, hvor Red Bull har en scene med spandevis af dansk rap. Blandt andet kigger Sivas forbi. Britiske Pa Salieu, der oprindelig var booket til scenen, har dog desværre meldt afbud.

Festen slutter kl. 22 på Langebro og kl. 24 på scenen ved Rådhuspladsen – derefter kan man tage til Distortion Club-events rundt omkring på natklubberne i København.

Artigeardit til Distortion i 2019. (Foto: Sebastian Apel/Soundvenue)

Torsdag 2. juni

Torsdag er dagen, hvor gadefesterne indtager Vesterbro! Og det indebærer altså, at du nu har valget mellem at tage til de mere rolige, gratis street parties rundt omkring i kvarteret – eller købe billet til et af de to Distortion X-områder. Eller selvfølgelig kombinere de to ting.

Det ene Distortion X-område fylder et stort areal omkring Den Brune Kødby og Ingerslevsgade på Vesterbro, hvor der vil være hele seks scener. Du kan opleve koncerter med blandt andre Artigeardit og Outlandish samt et poolparty i DGI Byen.

Det andet Distortion X-område er ved Rådhuspladsen og udgøres af et trance-lineup, der bestyres af danske Iboga Records, der fejrer sit 25-års jubilæum.

Er du mere til den afdæmpede, hyggelige gadefest-stil? Så er der massevis af små events rundt omkring på Vesterbro. Der er annonceret over 20 gratis gadefester.

De gratis gadefester lukker kl. 22, mens Distortion X-scenerne holder åbent til 24. Derefter er der Distortion Club-events rundt omkring i København.

Distortion Ø-aktuelle Four Tet. (Foto: Matthew Baker/Getty Images)

Fredag 3. juni & lørdag 4. juni

Fredagen byder ikke på nogle Distortion X-events.

Til gengæld er der Havnehygge i området omkring Islands Brygge. Her er der – ligesom til de gratis gadefester på Vesterbro – over 20 mindre scener samt en række ActionHygge-happenings. Programmet kører fra kl. 15.00-21.00, men derfor behøver man ikke at tage hjem der.

Om aftenen er der nemlig igen Distortion Club-aftener samt selvfølgelig festivalens to dage lange slutbrag: Distortion Ø på Refshaleøen.

Her kan du opleve et virkelig lækkert kurateret elektronisk program med en lang række både danske og internationale dj’s – blandt andre Four Tet og Peggy Gou.

Distortion Ø foregår i aften- og nattetimerne fredag og lørdag og kræver en særskilt adgangsbillet. Til gengæld fortsætter festen så hele natten.

Læs mere om programmet og de forskellige events hos Distortion.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af