Selma Judith havde fjernet hele scenen, da hun spillede til Crossover i Operaen

Selma Judith havde både strygere, flygel og en særlig gæstevokalist med til sin unikke Crossover-koncert. Og, når ja, selvfølgelig også sin harpe.
Selma Judith havde fjernet hele scenen, da hun spillede til Crossover i Operaen
Selma Judith. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)

Scenen i Operaens foyer lignede ikke sig selv, da Selma Judith skulle spille med Det Kongelige Kapel til Crossover mandag aften. Faktisk var der slet ikke nogen scene.

Da flygelet var for stort, var den sædvanlige platform, hvor musikerne plejer at optræde, nemlig kort og kontant blevet afmonteret.

Selma Judith og musikerne fra Det Kongelige Kapel stod derfor i øjenhøjde med publikum. Mange af gæsterne sad og drak deres velkomstdrink fra Nohrlund på puder på gulvet lige foran musikerne.

Det gjorde mandagens udgave af Crossover – Soundvenue og Det Kongelige Teaters koncertrække hvor nyere artister sammen med Det Kongelige Kapel forener det rytmiske og det klassiske – til en særdeles intim oplevelse. Og den intimitet blev forstærket af koncertens opbygning.

I et interview inden sin optræden havde Selma Judith lovet, at den klassiske indflydelse ville få hendes musik til at svulme op »som syltetøjsglas fyldt med vand til randen, der proppes ind i en fryser, så det til sidst sprænger«.

Det gjorde sangene også stedvis, som da strygere løftede ’Hollow Grounds’ til nye luftlag. Men andre steder lod Judith og musikerne fra Det Kongelige Kapel sangene skrumpe helt ned.

Som da Selma Judith spillede ’Her Instead’ med gæstevokalisten Zaar på en uhøjtidelig, næsten samtalende måde, stedvis afbrudt af små grin fra Judith. Til sidst blev alle lag skrællet væk, da hun gav ’Kind of Lonely’ som ekstranummer alene med sin harpe.

Derefter var årets sidste Crossover slut. De besøgende fik en gratis Cult at gå hjem på, og forsvandt så ud i den frostkolde novemberaften.

Koncerten med Selma Judith var den første i den nye sæson af Crossover, og den første optræden, hvor flere af den rytmiske kunstners sange havde fået nyt akkompagnement, så sammensmeltningen af det klassiske og rytmiske var endnu mere udtalt.

Det Kongelige Kapel spillede derfor musik af komponisten Hilda Sehested som en integreret del af koncerten.

De næste Crossover-koncerter finder sted den 13. februar og den 3. april. Navnene til de optrædener annonceres i januar.

Så vi ses – forhåbentlig – til næste år!

Indtil da kan du se billeder fra koncerten med Selma Judith forneden.

Måske en rekord for, hvor tæt man kan sidde på kunstneren i Operaen? (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Selma Judith på harpe. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Crossover-gæster fik en velkomstdrink af Nohrlund. Efter koncerten var der en gratis Cult til hjemvejen. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Selma Judith. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Musikerne fra Det Kongelige Kapel. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Publikum til Crossover i Operaen. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Selma Judith fik besøg af Zaar under ‘Her Instead’. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Selma Judith spiller harpe. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Selma Judith på scenen til Crossover. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Publikum brugte både gulv og trapper som siddepladser til Crossover i Operaen. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Selma Judith. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Selma Judith. (Foto: Dejan Obretkovic/Soundvenue)
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af