Premiere: Danske Threesixfive giver garagerocken en hyperpop-overhaling på debutsinglen ‘YeahYeahYeah’

Premiere: Danske Threesixfive giver garagerocken en hyperpop-overhaling på debutsinglen ‘YeahYeahYeah’
ThreeSixFive. (Foto: PR)

Du har sikkert hørt om hyperpop – du ved, den hurtigere, vildere og mere ekstreme udgave af popmusikken, der med frontløbere som albumaktuelle 100 Gecs og afdøde Sophie i årevis har sat dagsordenen på internettet.

Men har du hørt om hyperrock?

Det er i hvert fald sådan, danske Threesixfive selv beskriver lyden på debutsinglen ‘YeahYeahYeah’, som Soundvenue i dag har premiere på.

»Hvis jeg skulle betegne det, ville jeg kalde det hyperrock. Og lidt på samme måde som AG Cook kan forvrænge poppen, håber jeg på at kunne gøre det med rockmusikken«, siger 26-årige Sofus Bro, som står bag projektet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der er noget om snakken. ‘YeahYeahYeah’ lyder faktisk som et godt, gammeldags garagerock-nummer, der har været en tur igennem PC Music-maskinen.

Ikke at man havde gættet det ud fra det simple, beskidte guitarriff, der indleder tracket. Men snart indtræffer glitrende synthbølger og klaskende beats, der transporterer lytteren til et helt andet univers. Noget mere friskt.

Så ja, ‘hyperrock’ er vel faktisk ikke nogen dårlig beskrivelse. Tænk en skrabet Interpol-demo fra 00’erne remixet i 2023 af netop AG Cook.

ThreeSixFive. (Foto: PR)

Dualiteten mellem det nostalgiske og det teknologiske afspejler sig også i teksten. Ifølge Sofus Bro omhandler ‘YeahYeahYeah’ nemlig internet-æraen og dens konstante følelse af tvivl.

»Det er realiseringen af, at du kun kan tabe, når alt det, man sidder og sammenligner sig selv med, i sidste ende blot er pixels på en telefon«, lyder det.

Foruden sangskriver og producer Sofus Bro tæller Threesixfive også barndomsvennerne Karl-Emil Hald og Kristian Øland Fruerlund. I morgen fredag spiller bandet deres første koncert på Stengade for at fejre singlen.

‘YeahYeahYeah’ udgives på streamingtjenesterne i morgen og er første smagsprøve på Threesixfives kommende debut-ep, ‘Imposter’, der udkommer på det nye danske pladeselskab Mossler.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af