Kind Mod Kind lagde Spot ned – og løftede sløret for en sang med en stor dansk popstjerne

Kind Mod Kind lagde Spot ned – og løftede sløret for en sang med en stor dansk popstjerne
Kind Mod Kind på Spot Festival. (Foto: Daniel Reumert/Soundvenue)

Kind Mod Kind gav en af de mest markante Spot-koncerter sidste år. Dengang havde de kun udgivet singlen ‘Du gør mig blind’.

Siden da er Kind Mod Kind kun blevet bedre. Tempoet er blevet skruet lidt op, bandet er blevet strammere, og forsanger Julius Amdisens vokal er blevet endnu mere sikker. Det understregede de under deres genkomst til Spot i år.

Balladen ’Der hvor du møder mig’ var en smuk åbning, der viste, at Kind Mod Kind har en af dansk musiks mere unikke forsangere. Amidsens falset er noget for sig selv.

Ud over balladen, der åbnede festen, havde Kind Mod Kind sorteret lidt ud i de langsomme sange og fokuserede i stedet på de mere hårdtslående numre.

‘Jeg går amok’ var et voldsomt house-inferno, mens den sitrende opbygning og det forløsende drum’n’bass-drop i den nyeste single ‘Detaljen’ var et euforisk højdepunkt, hvor man i et sekund glemte, at man stod i Rytmisk Sal i Musikhuset, og i stedet blev sendt af sted til de helt store scener og kollektive dansegulve.

Kind Mod Kind på Spot Festival. (Foto: Daniel Reumert/Soundvenue)

I det hele taget er det, som om Kind Mod Kind er gået et skridt eller to længere ind på klubben. Og umiddelbart er det den helt rigtige vej at gå.

Det klingede både af drum’n’bass, house og UK garage, og omkvædene var mere som drops, hvor bandet var helt stramt, og vokalen flød sammen med de store synths.

Med den formular kan der ikke gå længe før de står på de helt store festivaler og spiller natten ind.

Selvom klubben fyldte meget, var der dog stadig plads til følsomhed og stærke hooks, som på den nye hurtige ballade ‘En sidste dans’. Det samme viste den kommende single ‘Love Isn’t Easy’, hvor et catchy og følsomt omkvæd blev lagt sammen med et tungt house-beat.

Fra scenen berettede forsanger Julius om, at netop det nummer havde en feature, der »desværre ikke kunne være med i dag«, men som man, ud fra lyden og stemningen, næsten kunne formode er en vis dansk popdronning, der for 10-15 år siden også blandede en drink med poppens følsomhed mixet med klubbens pumpende bas.

Dengang lagde Medina landet ned. Kind Mod Kind er, hvis man skal dømme ud fra denne koncert, godt på vej til at gøre det samme.


Kort sagt:
Kind Mod Kind er kun blevet bedre siden de spillede på Spot sidste år. Deres omkvæd er blevet mere som drops, men forsanger Julius Amdisens vokal er stadig helt unik og følsom, og bandet endnu mere velspillende.

Kind Mod Kind. Koncert. Rytmisk Sal, Musikhuset, Spot Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af