Premiere: Kingtommis nye single har rumsteret i undergrunden i årevis – nu udgiver han endelig ‘Cruise Mode’

Premiere: Kingtommis nye single har rumsteret i undergrunden i årevis – nu udgiver han endelig ‘Cruise Mode’
Kingtommi. (Foto: PR)

Kingtommi har et eller andet med biler.

Da Soundvenue i sidste måned satte det sidste punktum for årets Spot Festival med en timelang Barselona-koncert i Volume Village, kom den danske sanger fræsende ind på pladsen i sin Suzuki, fløj direkte op på taget af bilen og gav en af festivalens mest unikke koncerter.

Meget af musikken handler da også om at cruise rundt i de københavnske gader med sine »dag 1’ere« på bagsædet eller med sin udkårne ved sin side.

»Ind i bilen, ind i bilen«, gentager Kingtommi eksempelvis på sangen ‘Lidt bange’ fra sidste års fremragende debut-ep ‘Helt ind til knoglerne’, før fortællingen tager en mørk drejning, og partneren »flyver ud af forruden uden selen«.

I musikvideoen til hans seneste single, ‘Cruise Mode’, som Soundvenue i dag har premiere på, spiller bilen endnu engang en vigtig rolle for Kingtommi.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det meste af videoen, der er instrueret af Jeppe Marno og Martin Lundgaard Pedersen, foregår på en slags losseplads for smadderkasser, hvor sangeren, hvis borgerlige navn er Thomas Mulcahy, hopper fra biltag til biltag, mens han krænger hjertet ud til en pige, der har »smerten på cruise mode«.

Mulcahys musik pendulerer mellem selvhævende ‘se mig’-attitude og skamløs sårbarhed, men denne gang synes sidstnævnte at være i førersædet: »For du siger løb, jeg siger fang mig, pige, du ved, du har ramt mig / Hjerter ligger på jorden nu, du kan se det selv«, synger han blandt andet.

‘Cruise Mode’ markerer Mulcahys første udgivelse under Kingtommi-pseudonymet siden marts måneds drill-inspirerede ‘Mellem hjerter’, men den nye single er faktisk slet ikke så ny endda.

Tværtimod er ‘Cruise Mode’ faktisk noget af det første musik, Mulcahy skrev til Kingtommi-projektet, og sangen har floreret blandt hans venner i Messenger-chats som et privat SoundCloud-link, lige siden han producerede demoen tilbage i 2020.

Kingtommi i musikvideoen til ‘Cruise Mode’. (Foto: PR)

Desuden er nummeret blevet lidt af en favorit blandt hans fans. Har du hørt Kingtommi spille live – eksempelvis til føromtalte bilkoncert, eller da han tidligere samme aften indtog VoxHall – er der altså en god sandsynlighed for, at du allerede kender sangen.

»Cruise Mode er blevet hørt flere tusinde gange nu, og folk kan synge med på den til koncerterne, uden at den er udgivet. Derfor er den her sang også en hyldest til dem«, lyder det fra Kingtommi i en pressemeddelelse.

Mulcahy holder sig travlt beskæftiget for tiden. Foruden at udgive musik under kunstnernavnet Kingtommi er han også en del af det danske artrock-band Uden Ord, der netop har udgivet singlen ‘Hader du egentlig mig?’.

‘Cruise Mode’ er ude på streaming i morgen fredag den 16. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af