Premiere: Uden Ord har ét hjerteskærende spørgsmål – ‘Hader du egentlig mig?’

Premiere: Uden Ord har ét hjerteskærende spørgsmål – ‘Hader du egentlig mig?’
Uden Ord. (Foto: William Spangaard Nielsen)

Uden Ord er inde i en særdeles god stime for tiden.

Tidligere i år udgav de den stærke dobbeltsingle ‘Født i dag’ / ‘Venner i havet’, og spillede efterfølgende en virkelig overbevisende Spot-koncert, der fik Soundvenues udsendte til at skrive, at bandet »ramte en perfekt balance mellem britisk artrock a la Black Country, New Road og Kanye Wests ‘808’s & Heartbreak’«.

Nu har Soundvenue premiere på trioens nye single, ‘Hader du egentlig mig?’, der har en dramatisk undertone som en storladen 80’er-popsang, mens det ulykkelige udtryk har mere end en snert af emo over sig.

»Vi skrev ‘Hader du egentlig mig?’ i Amsterdam på en solskinsdag i marts sidste år«, fortæller Uden Ords guitarist og sanger Gustav Hedemann Christensen om sangens tilblivelse.

»Om aftenen sad vi på et lille lyserødt værelse, hvor Thomas (Mulcahy, aka Kingtommi, red.) havde samlet en akustisk guitar op og var begyndt at klimpre lidt. Pludselig sang han de her meget markante omkvædslinjer: ‘Hader du egentlig mig? / Efterlod du alt det, vi var, da du gik?’. Den forgangne dags mildhed havde aftaget, og nu var vi alle enige om at gå ind i den lurende følelse af hjertesorg og den aften sammen udfolde sangens rørende potentiale«.

Sammen med sangen udkommer en creepy lyrikvideo med semimenneskelige skikkelser, der helt i tråd med tidens ånd er skabt med AI.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Vi har eksperimenteret lidt med nogle af de forskellige AI-værktøjer, der trender for tiden, og den vej igennem fandt vi frem til, hvad vi synes er blevet et sjovt lag til sangens emo-flirtende univers«, fortæller bandet via en pressetekst.

Uden Ord er ved at færdiggøre gruppens andet album, der får titlen ‘Verden den er lige her’ og udkommer til efteråret.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af