Ugens Top Tracks: Er dette en ny trend? To vidt forskellige artister har sluppet sange om søgemaskiner

Vores liste over ugens bedste nye numre byder også på Doja Cat, der flexer sine rap-muskler, og Artigeardit og Lamin, der giver et godt bud på deres næste megahit.
Ugens Top Tracks: Er dette en ny trend? To vidt forskellige artister har sluppet sange om søgemaskiner
Armand Hammer. (Foto: Alexander Richter)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Armand Hammer ‘Woke Up and Asked Siri How I’m Gonna Die’

Søgemaskiner er praktiske. Ved du ikke, hvilke dele af en asparges, der skal pilles væk? Så kan du google det. Vil du vide, hvordan vejret bliver i Paris, når du skal på efterårsferie? Spørg Siri. Vil du vide, hvor mange gange Soundvenue har dækket Jpegmafia? Jamen, så har Soundvenue faktisk også sin helt egen søgemaskine.

Men man kan blive lidt for vant til, at søgemaskiner har alle svarene. Selv på ubehagelige og personlige spørgsmål. Det har to kunstnere besunget denne uge.

Den første er rapduoen Armand Hammer, der består af undergrundsikonerne Billy Woods og Elucid. Deres nyeste single er produceret af netop førnævnte Jpegmafia, der har kokkereret et beat med en ubekvem, skrattende lyd.

Og det er også passende, for Woods og Elucid er plaget af tanker om døden, så de tyr til Siri for at spørge, hvordan de skal dø. Det resulterer i en række dybt grumme linjer, der konfronterer eksistens, dødelighed, dyriske lyster og fysisk smerte.

Der kommer flere smertefulde rapvers, når Armand Hammer senere på måneden er albumaktuelle med det vidunderligt betitlede ‘We Buy Diabetic Test Strips’. Det lander 29. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eee Gee ‘[Search:] How to Break Up With a Friend’

Danske Eee Gee har også haft søgemaskinen fremme.

Der findes nemlig ingen drejebog for, hvordan man skal slå op med en ven. Så i stedet må man hoppe på nettet i søgen efter svar. Eee Gees konfrontation med søgemaskinen forbliver usagt i selve sangteksten, men i stedet begrænser den sig til titlen. Som om en Google-søgning er eneste udvej, når hun har brugt teksten til at konkludere, at intet andet har kunnet fungere.

Vi håber, at en dosis WikiHow endte med at hjælpe Eee Gee med at cutte kontakten til sin tidligere ven. Sangen stammer fra Eee Gees nye album ‘She-Rex’, som du kan læse en anmeldelse af HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fine ‘Remember the Heart’

Fine Glindvad har allerede succes som forsanger i Chinah – og som sangskriver for et af verdens største K-pop-fænomener. Men denne uge har vi også fået anden single fra hendes nystartede soloprojekt. ‘Remember the Heart’ er drømmende og støvet a la Portishead, men med en mere lounge-jazzet aura over sig, frem for de elektroniske produktioner, der har defineret både Portishead og Chinah.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Aggi ‘Better Money’

Aarhusianske Aggi har tidligere imponeret os med Erykah Badu-klingende neosoul, da hun bar navnet Aggi Dix, men første single under det nye navn er noget af det stærkeste afrobeats, vi har set herhjemme. Mon navneskiftet peger i retning af, at det her er Aggis stil fra nu af?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lamin & Artigeardit ‘Hva Status’

Der er næsten en opskrift på det efterhånden. Artigeardit laver et dybt personligt storværk på egen hånd, og senere samme år allierer han sig med Lamin for at vise, at han stadig er hitmager uden lige. Det skete i 2021, og med fællesalbummet ‘Nu hvor vi er her’ er det sket igen. ‘Hva Status’ derfra ligner et sikkert bud på det næste megahit fra duoen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jorja Smith ‘Falling or Flying’

Det er fem år siden, vi sidst fik et album fra r’n’b-guldsmeden Jorja Smith. Men det ændrer sig, når hun 29. september udgiver albummet ‘Falling or Flying’. På de hidtidige singler har hun leget meget med genrer uden for sit vante territorium, men titelnummeret er stilsikker soul af den slags, hun er bedst til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Doja Cat ‘Demons’

Doja Cat har de seneste par år etableret sig som tidens helt store poprapper. Men på det sidste har hun skubbet poppen til side og vist, at hun altså kan rappe, så man ryster i bukserne. ‘Demons’ er hendes mest hårdføre sang til dato, og den lover godt for albummet ‘Scarlet’, der udkommer 22. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yeule ‘Inferno’

22. september er også udgivelsesdatoen for ‘Softscars’, det kommende album fra den futuristiske genrekrydser Yeule. Den nyeste single derfra starter med en yndig orkesterintro, før en tænksom og indadvendt popskæring folder sig smukt ud.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

03 Greedo ‘Rich on Grape Street’

03 Greedo mestrer balancen mellem det hårdføre gangsta shit og de der party-bangers, hvor man bare kan mærke at rapperen nyder livet. Og det giver da også mening, at han er glad, når han jo tidligere i år blev løsladt fra fængslet 15 år før tid. Nyd livet, Greedo.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mannequin Pussy ‘I Got Heaven’

Mannequin Pussy er et af den slags rockbands, der elsker støjende guitarer, skærende dissonanser og Pixies-agtige loud-quiet-loud-dynamikker. Men vi vidste ikke, at de kunne larme meget, som de gør på de mest højlydte passager på ‘I Got Heaven’.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af