Ugens Top Tracks: Hun laver kun én sang om året – til gengæld er de altid ventetiden værd

Vores liste over ugens bedste nye numre byder også på James Blake i rave-humør og et dansk raptalent, der går i Artigeardits fodspor.
Ugens Top Tracks: Hun laver kun én sang om året – til gengæld er de altid ventetiden værd
Julie Pavon. (Foto: Rasmus Volden)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Julie Pavon ‘High’

I 2020 lærte vi den frembrusende house-sanger Julie Pavon at kende på den febrilske ‘Herd Animals’.

I 2021 cementerede hun, at hun var værd at holde øje med, da hun udgav opfølgeren ‘Jealous’.

Og i 2022 fik hun sit hidtil største hit i form af ‘Don’t Call Me Out Again’.

Men det er så også det. Vi har set Julie Pavon live talrige gange, så vi ved, at hun har masser af fremragende sange, der bare venter på at blive udgivet. Denne måned har hun så givet os årets første (og forhåbentlig ikke eneste) nye nummer.

»I wish you’d only know me when I’m high / I’m so much more fun, ain’t I?« synger Pavon over et dystert klubbeat. Hendes vokal lyder, som om hun begiver sig ned ad en destruktiv spiral, hvor hendes tørlagte jeg bliver reduceret til en uværdig og negativ størrelse – hvor kun stofferne kan give hende værdi.

Det er en ond sang. Men som altid har den været ventetiden værd. Lad os nu bare ikke vente til kalenderen siger 2024, før vi hører mere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selma Judith ‘Mediocre’

‘Mediocre’ handler om at føle sig middelmådig. Om alle de anmassende usikkerheder, man ikke kan få til at forsvinde. De ængstelige tanker bliver smukt orkestreret med strygere, tætlagrede vokaler og skrattende elektroniske trommer. Følelserne bliver for alvor overvældende, når man også får set videoen, som Selma Judith selv har instrueret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tirzah ‘F22’

I tirsdags (tirzdaghs?) udgav indie-r’n’b-darlingen Tirzah endnu en samling intime lo-fi-skæringer i form af surprise-albummet ‘Trip9love…???’. Vi er især vilde med det loopy intronummer ‘F22’, der nærmest bliver hypnotiserende i sin simplicitet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kesi ‘Toppen ned’

Sidste år fejrede Kesi sine første 30 ture om solen ved at udgive albummet ’30 somre’. I torsdags fejrede han sin 31-års fødselsdag med endnu en udgivelse i form af det syv sange lange ‘Tillykke’. Et af vores favoritnumre derfra er det punchline-tunge ‘Toppen ned’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Stunna Girl feat. Mozzy ‘Wake Dis Shit Up’

Ugens største amerikanske hiphopbanger kommer fra Sacramento-kometen Stunna Girl, der har allieret sig med en mere etableret Sacramento-rapper i form af Mozzy. Deres fællestrack har nerve, energi og et utal af flabede bars.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

When Saints Go Machine ‘Never Let Me Down’

De danske electropop-veteraner i When Saints Go Machine er atter aktuelle med et nyt album, og vores yndlingstrack på ‘Rosy’ må indtil videre være ‘Never Let Me Down’. Dynamikkerne mellem de højlydte og de mere underspillede sektioner på nummeret er til at falde i svime over.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Overmono ‘Blow Out’

De walisiske producerbrødre i Overmono har her skruet et energisk future garage-track sammen. Sangen er bygget over et svirrende rapsample, der leder tankerne hen mod hvordan Fred Again.., Skrillex og Four Tet fordrejede Lil Babys stemme på hittet ‘Baby Again’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Olivia Rodrigo ‘Get Him Back’

Olivia Rodrigo har langt om længe udgivet albumtoeren ‘Guts’, og vi er faldet pladask for hendes længselsfulde post-breakup-anthem ‘Get Him Back’. Det er lige dele punket indierock og powerpop med et lille snært raprock i vokalen, og man kan synge med på omkvædet før første gennemlytning er halvvejs overstået.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Willum ‘Blind’

Da Artigeardit i sin tid dukkede op, var han en af talrige danske rappere, der løftede arven fra Ukendt Kunstner. Nu er Ardit selv blevet en trendsetter, og talrige danske rappere følger i hans fodspor. En af de mere lovende er Willum, der er i sit tænksomme hjørne på ‘Blind’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Blake ‘Tell Me’

Rave-James Blake er tilbage. På det nye album ‘Playing Robots Into Heaven’ omfavner James Blake sine klubbede rødder, og særlig på ‘Tell Me’ kommanderer de kantede synths, at du skal skubbe til taget. Det lyder nærmest lidt af Darude-hittet ‘Sandstorm’.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af