Ugens Top Tracks: Sådan her har du aldrig før hørt Johnson

Vores liste over ugens bedste nye sange byder også på en popsang om medicinsk abort og nye toner fra vor tids mest konsekvente rockband.
Ugens Top Tracks: Sådan her har du aldrig før hørt Johnson
Fraads. (Foto: Magnus Hove)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fraads feat. Johnson ‘Papa du så flot’

Duoen Fraads har netop udgivet albummet ‘Mosquito’, hvor de i hovedreglen lægger hiphoppen til side for at fokusere på idiosynkratisk og excentrisk popmusik.

En undtagelse er dog denne skæve trap-skæring, hvor et smadret beat og en smart-i-en-fart Papa E skaber et af de mest hårdføre numre på tracklisten. Men det helt unikke ved nummeret opstår, da en aarhusiansk 00’er-rapper kigger forbi (get it?).

Men Johnson lyder helt anderledes her, end han gjorde da han lavede flirty, Lil Jon-inspireret klubrap i sin storhedstid. Når han sættes i møde med David Engelbrechts idiosynkratiske produktioner, lyder han manisk ustyrlig. Som en slags dansk pendant til Jpegmafia.

Mere af denne gakkede Johnson fremover tak!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kind mod Kind ‘Ung og smuk’

Kender du det at stå på klubben og føle, at man burde få lidt mere opmærksomhed, end man gør? Det gør Kind mod Kind. I en pressetekst for deres nyeste single fortæller electropopkvintetten om at være opdraget med idealet om at være ydmyg – og netop derfor er det så fedt at skide på janteloven og højlydt erklære sig ‘Ung og smuk’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Taylor Swift ‘Say Don’t Go’

Taylor Swifts genindspillede udgave af 2014-hitalbummet ‘1989’ er endelig ude. Og traditionen tro følger der et par ikke tidligere udgivne sange med. Vi er faldet pladask for denne følelsesladede breakup-hymne, der klinger lidt af Fleetwood Mac anno 1980’erne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

42 Dugg ‘Go Again’

Detroit trap-yndlingen 42 Dugg har været i fængsel det seneste år, men nu er han ude, og han fejrer løsladelsen med et benhårdt track, hvor hans stemme fylder så meget, at man knap lægger mærke til, hvor minimalistisk et beat, han rapper over.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Viktor Borges ‘Champagne Poppa’

Viktor Borges er et nyt hiphoptalent fra Aarhus, der har udgivet en håndfuld singler det seneste års tid, og den selvsikre ‘Champagne Poppa’ er hans bedste hidtil. Fans af lyrisk orienterede talenter som Mas eller Kundo bør klart holde øje med, hvad Borges har gang i.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Julie Pavon ‘Watch Her Dance’

I visse kredse har det været en tilbagevendende joke, at den syngende housekunstner Julie Pavon kun udgiver én sang om året. Det har hun dog netop lavet om på, idet hun endelig har smidt os en debut-ep, der indfrier det store potentiale, hun har vist live. Vi er særligt glade for titelnummeret, der med stor iver indleder tracklisten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Thy Slaughter ‘Sentence’

Okay, vi indrømmer det. Vi var lidt tidligt ude, da vi for et par uger siden erklærede, at PC Music gik ud med et brag. For jovist, de drejer nøglen om ved årets udgang, men stifteren A.G. Cook og PC Music-O.G.’en EasyFun har netop genoplivet deres one-off-projekt Thy Slaughter med en dejligt støjende hyperpop-dobbeltsingle. Især A-siden er svær at få nok af.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lucky Lo ‘The Big Feel’

Svenske Lucky Lo er denne uge aktuel med albummet ‘The Big Feel’. Herfra er vi faldet pladask for titelnummeret, der – som titlen antyder – får alle de store følelser på spil allerede fra første track. Der er næsten noget progrock-agtigt over hvor kolossalt dette nummer udvikler sig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Iomfro ‘Rød mandag’

Lad os blive ved albumudgivelserne. Den hverdagspoetiske og stærkt kønspolitiske singer/songwriter Iomfro har udgivet debutalbummet ‘Vent på jeg revner’, hvor vi især måtte spile øjnene op over nummeret ‘Rød mandag’, hvor hun italesætter medicinsk abort med en bramfrihed, der sjældent ses i popmusik.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bar Italia ‘World’s Greatest Emoter’

Er Bar Italia vor tids mest konsekvente rockband? Det er under et år halvt år siden, at de udgav det stærke slackerrock-album ‘Tracey Denim’, og der vanker mere fra samme skuffe, når de 3. november følger den op med ‘The Twits’.

Seneste single derfra er fyldt med al den tekstur or nerve, der gør, at Bar Italia altid er et godt bekendskab.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af