Ugens Top Tracks: PC Music går ud med et brag med denne smaskforelskede synthbasker

Vores liste over ugens bedste nye sange byder også på Drake i punchline-modus og en ængstelig Tobias Rahim.
Ugens Top Tracks: PC Music går ud med et brag med denne smaskforelskede synthbasker
Hannah Diamond. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hannah Diamond ‘No FX’

Om et par måneder er året omme. Året, som ifølge det epokegørende pop-label PC Music bliver det sidste, hvor de vil udgive ny musik. Den spritnye Hannah Diamond-plade ‘Perfect Picture’ er derfor en af deres sidste albumudgivelser nogensinde – hvis ikke den sidste.

Det er heldigvis et fremragende album, hvor den maksimalistiske synthproduktion faciliterer, at alle følelserne er enorme. Især når emnet er kærlighed, er det svært ikke at blive smittet af det emotionelle univers.

Men særligt spændende bliver det, når der kommer nogle meta-kommentarer med i det lyriske univers. På ‘No FX’ italesætter Diamond nemlig den kunstighed og den leg med fiktion, som PC Music-æstetikken er bygget op omkring, samtidig med at det på bunden er en kærlighedssang.

Mens PC Music er ved at dreje nøglen om, synger Hannah Diamond om at give slip på alt det glitter og de effekter, der er blevet brugt til at sælge hende som kunstner: »I know in my mind / I don’t need to be complex / ‘Cause you get me the best / You love me with no effects on«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

First Flush ‘Årene’

First Flush er lige så stille blevet et af Danmarks bedste rockbands. Kollektivet, der i tidernes morgen gjorde sig bemærket ved at eksperimentere og skeje ud, er blevet landsmestre i den tre minutter lange indierocksang, der er skåret ind til benet og stilfuldt bygget op. Titelnummeret fra deres nye album er et klasseeksempel på denne kunst.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Wiki & Tony Seltzer ‘Numb’

Den hyperproduktive rapper Wiki er noget af det bedste, den amerikanske hiphopundergrund har at byde på lige nu. Men selvom han er glad for at eksperimentere, er han bare bedst, når han fyrer shit talk af på et helt simpelt klaverbeat, som han gør på denne nye single med Tony Seltzer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tobias Rahim ‘Benzin ild glasskår’

Vi møder en oprørt og ængstelig Tobias Rahim på den nye ep ‘¿Happy Ending?’, hvor han reflekterer over sit nye liv som megastjerne. Det gør han allerbedst på åbningsnumemret ‘Benzin ild glasskår’, der både byder på stærkt billedsprog og tracklistens mest fængende melodi.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sufjan Stevens ‘A Running Start’

Det 21. århundredes måske dygtigste singer/songwriter er med albummet ‘Javelin’ vendt tilbage til det, han er bedst til: Rigt orkestreret art-folk og poetisk sangskrivning. Det gjorde han klart med en række stærke singler op til udgivelsen, og denne afsluttende singleforløber er ingen undtagelse.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Prisma ‘All Inclusive’

Rockduoen Prisma er et af Danmarks bedste livebands, men de er absolut også medrivende på singlefronten. Vokalerne er dybere end før på ‘All Inclusive’, og lyden er noget af det mest dystre, de hidtil har begået. Sangen handler om at blive overstimuleret af kærlighed i en sådan grad, at det føles som at blive kvalt, og man må sige fra og trække sig fra forholdet.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Holly Humberstone ‘Kissing in Swimming Pools’

Holly Humberstone er et af popmusikkens helt store håb for tiden. Hidtil har hun især lavet altpop, men med ‘Kissing in Swimming Pools’ er vi ovre i rendyrket dreampop a la Mazzy Star. På fredag udkommer debutalbummet ‘Paint My Bedroom Black’, og vi glæder os helt vildt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Drake ‘8am in Charlotte’

Vi skal selvfølgelig også lige forbi ugens største udgivelse. Drake er aktuel med albummet ‘For All the Dogs’, og med tracket ‘8am in Charlotte’ viser han, at han stadig har blod på tanden. Ja, nogle af hans punchlines er lidt corny, men for første gang i lang tid lyder han som en kunstner, der har noget at skulle bevise.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af