Premiere: Han var involveret i to af sidste års bedste danske album – med ’Regn’ springer Østen ud som soloartist

Premiere: Han var involveret i to af sidste års bedste danske album – med ’Regn’ springer Østen ud som soloartist
Østen. (Foto: Freja Jeppesen)

Frederik Thaae er her, der og alle vegne lige for tiden. I 2023 var produceren med til at skabe to af årets bedste danske album, Artigeardits ’Længe leve’ og Barselonas ’Væbnet hjerte’.

For aarhusianske Østen har Thaae også spillet en vigtig rolle, forklarer han i en mail til Soundvenue. »Jeg mødte ham for halvandet år siden, og siden da har han været lidt af en guru for mig«, lyder det.

I sin tid hos produceren har Østen blandt andet været en del af netop Artigeardit og Barselonas seneste album, hvor han fik lov at byde ind som både producer og sangskriver, og hvor han ikke mindst lærte »enormt meget om, hvad det vil sige at skabe et helstøbt værk«.

Siden har han og Thaae også arbejdet på Østens egen musik, og i dag er han klar med sin første single, ‘Regn’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Regn’ blev skrevet, mens Østen på bagkant af et breakup arbejdede som ammunitionsrydder i en lille by i Sverige.

»Det var en tid, hvor jeg følte mig meget alene og havde brug for at føle, jeg kunne klare mig selv. Derfor startede jeg med at skrive og producere mine egne sange«, forklarer han om sangens tilblivelse.

Som debutsingle er ‘Regn’ en sjov størrelse. Når man for første gang skal fange lytterens opmærksomhed, handler det om at komme lige til sagen, men Østen tager sig god tid.

Faktisk skal vi mere end et minut ind i sangen, før beatet og korstemmerne endelig indtræffer, og de forvandler den ellers så ømme singer/songwriter-skæring til noget langt mere hiphoppet. Det er modigt. Men det virker.

Østen. (Foto: Freja Jeppesen)

Singlen er første smagsprøve på Østens debutalbum, der efter sigende skulle være lige rundt om hjørnet, og som han selv har produceret og færdiggjort i samarbejde med Thaae.

»Det er en proces, der har holdt mig fri til at skrive mine sange alene, men som med Fredes vanvittigt ambitiøse tilgang til at producere har åbnet sangene op og gjort dem langt mere tilgængelige og vidtspændende«, fortæller Østen om forløbet.

»Jeg har selv fået det ud af sangene, jeg ville i løbet skriveprocessen, så fra nu af håber jeg bare, at nogen har lyst til at samle dem op og gøre dem til deres egne«.

‘Regn’ udkommer officielt på streaming i morgen den 12. januar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af