‘The Tortured Poets Department’: Her er alt, vi ved om Taylor Swifts kommende album

Taylor Swift har annonceret et nyt album, og internettet flyder over med både fakta og fanteorier. Her har vi samlet alt, vi ved – og et par ting, vi måske ved – om 'The Tortured Poets Department'.
‘The Tortured Poets Department’: Her er alt, vi ved om Taylor Swifts kommende album
Taylor Swift. (Foto: PR)
Taylor Swift til Grammy Awards 2024. (Foto: Johnny Nunez/Getty Images)

Udgivelsen er lige rundt om hjørnet

‘The Tortured Poets Department’ blev annonceret under en takketale til årets Grammy Awards, hvor Taylor Swift var på scenen for at modtage prisen for Årets Bedste Vokal-popalbum.

I samme omvæltning kunne hun også afsløre, at hendes 11. album udkommer fredag den 19. april – altså om bare lidt over to måneder.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Albumcoveret giver solide ‘1989’-vibes

Efter at have annonceret ‘The Tortured Poets Department’ til årets Grammy Awards, delte Swift efterfølgende det sort-hvide albumcover på Instagram.

Her ligger Swift iført sort lingeri, der ifølge Billboard skulle være designet af Mary Kate og Ashleys Olsens tøjmærke The Row, og ligesom på coveret til albummet ‘1989’ ser vi kun den nederste halvdel af hendes ansigt.

Taylor Swift og Joe Alwyn i 2019. (Foto: Robert Kamau/GC Images)

Titlen er (måske) en reference til Joe Alwyn

Intet er som bekendt tilfældigt, når det kommer til Swift, og fansene er da også overbeviste om, at titlen ‘The Tortured Poets Department’ er en reference til skuespilleren Joe Alwyn, som Swift dannede par med fra 2016 til 2023.

Og hvorfor så det, spørger du? Fordi Alwyn og ‘Aftersun’-stjernen Paul Mescal har en WhatsApp-gruppechat ved navn ‘The Tortured Man Club’, hvilket de to skuespillere selv har fortalt i et interview med Variety.

Det ville i hvert fald ikke være første (eller anden, eller tredje, eller fjerde) gang, Taylor Swift forarbejder et forlist forhold på en musikudgivelse.

Derudover lyder titlen selvfølgelig også mistænkeligt meget som et spin på filmklassikeren ‘Dead Poets Society’, men det er en anden snak …

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tracklisten er længere end ‘Midnights’

Tracklisten til ‘The Tortured Poets Department’ blev ifølge Stereogum leaket helt tilbage i januar af en TikTok-bruger, men dagen efter annonceringen af albummet valgte Swift at offentliggøre tracklisten officielt.

Det kommende album byder således på 16 sange, hvilket altså er tre mere end forgængeren ‘Midnights’, og derudover har Swift også afsløret et bonusnummer ved navn ‘The Manuscript’. Se hele tracklisten herunder.

‘The Tortured Poets Department‘
1. ‘Fortnight’ feat. Post Malone
2. ‘The Tortured Poets Department’
3. ‘My Boy Only Breaks His Favorite Toys’
4. ‘Down Bad’
5. ‘So Long, London’
6. ‘But Daddy I Love Him’
7. ‘Fresh Out the Slammer’
8. ‘Florida!!!’ feat. Florence and the Machine
9. ‘Guilty as Sin?’
10. ‘Who’s Afraid of Little Old Me?’
11. ‘I Can Fix Him (No Really I Can)’
12. ‘Loml’
13. ‘I Can Do It With a Broken Heart’
14. ‘The Smallest Man Who Ever Lived’
15. ‘The Alchemy’
16. ‘Clara Bow’
17. ‘The Manuscript’ (bonusnummer)

Post Malone er med på det nye album. (Foto: Miikka Skaffari/FilmMagic)

Albummet byder på overraskende gæstestjerner

Da Swift delte tracklisten til ‘The Tortured Poets Department’, blev vi også klogere på albummets features, og her er der især ét navn, der vækker opsigt: Nemlig Post Malone, der gæster åbningsnummeret ‘‘Fortnight’.

De to stjerner har ikke tidligere arbejdet sammen, men rapperen lovpriste sidste år Swift i et interview med Howard Stern, hvor han blandt andet kaldte hende »a fuckin’ hell of a songwriter«.

Udover Post Malone får Swift også selskab af indierock-bandet Florence and the Machine med Florence Welsh i spidsen på nummeret ‘Florida!!!’.

Første tekstbid er muligvis allerede offentliggjort

Da Swift afslørede albumcoveret, delte hun også et håndskrevet brev signeret af »formanden for The Tortured Poets Department«. Er der mon tale om en tekstbid fra et af albummets numre? I brevet står der følgende:

»And so I enter into evidence / My tarnished coat of arms / My muses, acquired like bruises / My talismans and charms / The tick, tick, tick of love bombs / My veins of pitch black ink«.

Travis Kelce og Taylor Swift på M&T Bank Stadium. (Foto: Patrick Smith/Getty Images)

Travis Kelce er vild med det

Hvis det skulle være gået nogens næse forbi, dater Swift lige nu NFL-spilleren Travis Kelce, og ifølge Kansas City Chief-stjernen kan vi godt begynde at glæde os til det kommende album.

»Jeg har hørt noget af det, ja, og det er utroligt«, udtalte han til celebrity-magasinet Extra under mandagens Super Bowl-åbning i Las Vegas. »Jeg kan slet ikke vente på, at hun ryster verden, når det endelig udkommer«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af