Roskilde Festival annoncerer 23 nye navne – SZA på Orange Scene

Roskilde Festival annoncerer 23 nye navne – SZA på Orange Scene
Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Flemming Bo Jensen/PR)

Om præcis fire måneder starter årets Roskilde Festival, og det skal tilsyneladende fejres. Festivalen har nemlig i dag føjet 23 nye navne til årets plakat.

Det helt store scoop i dagens musikpakke må siges at være SZA, der til sommer giver sin første danske koncert nogensinde. Hun udgav sidst i 2022 hovedværket ‘SOS’, og snart skulle der være en ny udgivelse ved navn ‘Lana’ på vej.

»Vi har drømt om at præsentere SZA siden hendes debut i 2017. At drømmen så går i opfyldelse på et tidspunkt, hvor hun har erobret positionen som en af klodens vigtigste r’n’b-stjerner og kan træde direkte ind på Orange Scene, lægger bestemt ikke en dæmper på vores forventninger«, udtaler Anders Wahrén, Roskilde Festivals programchef, via en pressemeddelelse.

SZA. (Foto: PR)

Derudover er dagens annonceringer fyldt med bookinger, der stikker i mange retninger genremæssigt og geografisk – og som understreger festivalens ambition om diversitet på musikprogrammet.

Roskilde Festival har blandet andet annonceret de spirende afrikanske stjerner Tyla og Tems, den legendariske Sonic Youth-stifter Kim Gordon, danske Ida Laurberg og britiske Jessie Ware, der de seneste år har genopfundet sig selv som disco-stjerne.

Derudover er det værd at bide mærke i, at flere af dagens musikannonceringer er sat til at spille på Orange Scene. SZA, Tems og Ida Laurberg skal alle optræde på Roskildes største scene. Sidstnævnte er desuden ikke årets åbningsnavn, så det er en stor opgradering fra sidste år, hvor hun spillede i opvarmningsdagene.

Se vores favoritter blandt dagens offentliggørelser HER.

Tems. (Foto: PR)

Med dagens 23 nye tilføjelser er Roskilde Festivals musikprogram nu hele 92 navne stort. Tidligere er blandt andre Foo Fighters, Skrillex og Doja Cat blevet annonceret til sommerens festival.

Alle dagens 23 annonceringer:
SZA (US)
Tems (NG)
Tyla (ZA)
Bad Gyal (ES)
Ida Laurberg (DK)
Jessie Ware (UK)
Kim Gordon (US)
47Soul (PS)
Les Amazones D’Afrique (ML)
Angel Du$t (US)
Gel (US)
Haepaary (KR)
HHY & The Kampala Unit (UG)
The Last Dinner Party (UK)
Lorenzo Senni (IT)
Lovebites (JP)
LSDXOXO (US)
Majur (BR)
ML Buch (DK)
Myrkur (DK)
Nick Shoulders (US)
Sofia Kourtesis (PE)
Titi Bakorta (CD)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af