Syv scoops fra dagens Roskilde Festival-annonceringer: »I en alder af 22 har hun allerede slået rekorder«

Roskilde Festival har netop udvidet årets lineup med 23 navne. Dermed er de oppe på 92 musiknavne i alt. Vi fremhæver her syv udenlandske navne fra dagens pakke, som vi glæder os til at høre.
Syv scoops fra dagens Roskilde Festival-annonceringer: »I en alder af 22 har hun allerede slået rekorder«
Tyla. (Foto: PR)

Tyla

I en alder af 22 har Tyla allerede slået rekorder. Hendes globale megahit ‘Water’ fra sidste år er det største sydafrikanske hit i årtier, og i USA er det den mest succesfulde sang nogensinde af en kvindelig solokunstner fra Afrika.

Sangen står også som det hidtil største hit fra den spirende house-genre amapiano, der sidste år gjorde et stille indtog på Roskilde Festival, men som med Tyla har fået sin første globale superstjerne.

Hun har mestret at lave en form for amapiano, der har vokalen mere i centrum, og hvor lyden er bygget op omkring klare popmelodier – og man skal ikke lytte længe til Tyla, før det er tydeligt, at hun har mange melodier, der er lige så stærke som ‘Water’.

Tyla spiller onsdag 3. juli

SZA. (Foto: PR)

SZA

Dette er det helt store, mest åbenlyse scoop. SZA er en af de absolutte r’n’b-verdensmestre i en æra, der bestemt ikke er fattig på fremragende r’n’b. Hun ramte med 2022-albummet ‘SOS’ et nyt peak for sin karriere.

Derudover har de færreste danske SZA-fans nogensinde haft mulighed for at se en koncert med r’n’b-magikeren. Hun har kun optrådt sparsomt i Europa, og hun har aldrig før spillet i Danmark. Hun får selvsagt den ikoniske Orange Scene til den tjans.

Det bliver spændende at bevidne en Orange-koncert, hvor sangene overvejende bliver i et relativt stilfærdigt tempo, og hvor øm inderlighed fylder markant mere end trang til at danse. Men hvis nogen skulle være i stand til det, så bør det være SZA.

SZA spiller på Orange Scene lørdag 6. juli.

Tems. (Foto: PR)

Tems

Vi bliver på Orange Scene med endnu en r’n’b-stemme. Nigerianske Tems ligner nok ikke det typiske Orange-navn på overfladen. Hun er ét af hele tre Orange-bekræftede navne fra årets program, der i skrivende stund end ikke har albumdebuteret, og mange af hendes hidtil største hits er samarbejder med mere etablerede kunstnere.

Omvendt siger det meget, hvis vi lige kigger på, hvem de samarbejdspartnere er. Drake, Rihanna, Beyonce, Justin Bieber, Future og Disclosure er blot toppen af kransekagen.

Det er da heller ikke svært at forstå, når man hører Tems’ store stemme omgivet af nogle underspillede grooves, der giver hende godt med plads til at folde sig ud som vokalist.

Tems er endnu en kunstner, der aldrig har spillet i Danmark før, hvilket betyder lidt ekstra scoop-faktor. For Tems er rejsen kun lige begyndt, så det bliver stort at bevidne en tidlig dansk koncert fra en kunstner, der sagtens kan nå at udvikle sig i endnu vildere retninger.

Tems spiller på Orange Scene lørdag 6. juli.

Bad Gyal. (Foto: PR)

Bad Gyal

Spansk popmusik bugner disse år med spændende, genrefusionerende navne. Sidste år havde Roskilde besøg af landets største popstjerne, Rosalía. Landsfællen Bad Gyal er endnu et klasseeksempel på, hvor vidtfavnende og spraglet, popmusik kan være.

Bad Gyal har været en af verdens største eksponenter for den futuristisk orienterede neoperrero-genre, der blander dansable reggaeton-rytmer med dunkende, klubbede klangflader, som man kender dem fra eksempelvis grime og UK bass. På 2024-albummet ‘La Joia’ udforsker hun mere klassiske reggaeton-lyde side om side med en håndfuld dancehall-produktioner, men hun har stadig sin karakteristisk autotune-indsvøbte vokal intakt.

Bad Gyal er endnu en global stjerne, der aldrig har været forbi Danmark. Så endnu et scoop-point kommer lige oveni på den front.

Bad Gyal spiller lørdag 6. juli

Jessie Ware. (Foto: PR)

Jessie Ware

Oven på 2020-albummet ‘What’s Your Pleasure?’ lægger en booking af Jessie Ware op til en uforglemmelig disco-fest – og den disco-fest bliver kun bedre af at have følgeskab af sangene fra hendes ligeledes anmelderroste opfølger, 2023-albummet ‘That! Feels Good!’.

Efter lidt forsøg med mere konventionel indie-r’n’b i 2010’erne har Jessie Ware udviklet sig til en regulær disco-diva af den slags, der omfavner diva-etiketten med al kærlighed og uden skyggen af ironisk distance.

Det hedder glitter, glimmer og store kjoler, når Jessie Ware folder sin store stemme ud og kaster om sig med fagter. Og hun har selvfølgelig dansere med på scenen, så det alt sammen bliver lidt større.

En koncert med Jessie Ware anno 2024 er lyden af at blive transporteret til et fruity, lettere hedonistisk diskotek i en parallel verden, hvor 1970’erne aldrig gik af mode. Det her kan sagtens ende som en af de fester, alle snakker om, efter festivalen er overstået.

Jessie Ware spiller onsdag 3. juli

The Last Dinner Party. (Foto: PR)

The Last Dinner Party

Man ved, musikken er god, når kritikerne ikke angriber lyden eller sangskrivningen, men derimod fokuserer på at spekulere i, om de nu rent faktisk skriver deres musik selv, og om succesen er fabrikeret. For det er, hvad man må ty til, når håndværket er så upåklageligt, som det er hos dette fremadstormende band.

The Last Dinner Party spiller indierock af den slags, der er mest storladen og teatralsk. Det bliver faktisk helt musical-agtigt af og til, når referencerne ikke snarere hedder Kate Bush eller Abba. De gennemtrængende melodier er i centrum, og lyrikken er knivskarp – blandt andet grundet deres stærke håndtering af kønsrelaterede problematikker.

De har netop udgivet det stærke debutalbum ‘Prelude to Ecstasy’, hvor deres spraglede musikalske visioner bliver vakt til live med detaljerigdom og vellyd par excellence.

The Last Dinner Party spiller torsdag 4. juli

Sofia Kourtesis. (Foto: PR)

Sofia Kourtesis

Ugens nye pakke har godt med elektronisk musik, men hvis vi kun skal pege på ét navn, så skal det nok være den peruvianske, Berlin-baserede house-musiker Sofia Kourtesis. Hun har været aktiv i nogle år, men hun fik for alvor momentum efter udgivelsen af debutalbummet ‘Madres’ i 2023.

‘Madres’ er en kærlighedserklæring til al den latinamerikanske housemusik, der har været der for Kourtesis, når hendes liv har været sværest. Det er en fejring af, hvor helende og åndeligt givende, musik kan være. Det er ikke tilfældigt, at et af numrene slet og ret hedder ‘Music Makes You Feel Better’.

Da Kourtesis spillede på Glastonbury sidste år, kørte hun et setup, hvor en bassist/perucssionist delte scenen med hende, mens hun selv styrede både dj-pulten og sin mikrofon. Anmeldere skriver, at hun til sine koncerter oser af smittende spilleglæde af den slags, hvor man kan mærke, hvor meget musikken betyder for hende – og hvor man forhåbentlig selv kan få lige så meget mening ud af hendes musik, som hun har fået ud af andres.

Sofia Kourtesis spiller lørdag 6. juli

Se alle de nye Roskilde Festival-annonceringer HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af