Roskilde Festival fuldender årets program – 53 nye navne på plakaten

Roskilde Festival fuldender årets program – 53 nye navne på plakaten
Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Flemming Bo Jensen/PR)

Nu kan man for alvor begynde at glæde sig til sommer. I dag kan Roskilde Festival nemlig afsløre den sidste musikpakke med 53 nye navne.

Det betyder med andre ord, at årets program er fuldendt. I alt er der i år hele 186 musiknavne på plakaten.

Blandt dagens annonceringer finder vi først og fremmest 21 Savage, der således giver sin første danske koncert nogensinde. Atlanta-rapperen udgav tidligere i år albummet ‘American Dream’, og sidste år var han aktuel med fællesalbummet ‘Her Loss’ med ingen ringere end Drake.

»Vi er stolte af at kunne præsentere ham på Orange Scene til hans første danske show, og vi ved, at han kommer for at bevise, at han hører hjemme i den absolutte top af nutidig hiphop«, lyder det om rapstjernen i en pressemeddelelse fra Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

21 Savage. (Foto: PR)

Udover 21 Savage kan festivalen også annoncere PinkPantheress, der ligeledes spiller sin første danske koncert nogensinde, og som sidste år scorede et kæmpehit med en anden Roskilde-aktuel artist: Nemlig Ice Spice, der gæster den britiske popkomets nummer ‘The Boy’s a Liar Pt. 2’.

Desuden lægger også Amaarae, Tinashe og Belle and Sebastian vejen forbi Dyrskuepladsen til sommer, mens de danske navne tæller blandt andre Barselona, Erika de Casier og Zar Paulo. Sidstnævnte optrådte i 2023 under opvarmningsdagene, men i år tager de altså springet til hovedprogrammet.

Se vores favoritter blandt dagens offentliggørelser HER.

Ifølge pressemeddelelsen strækker årets program sig over fem kontinenter og 43 lande, og netop festivalens globale udsyn er da også noget af det, Soundvenues musikredaktør hæfter sig ved i sin analyse af plakaten.

Erika de Casier. (Foto: PR)

Roskilde Festival 2024 finder sted fra den 29. juni til den 6. juli, og hovednavnene tæller Skrillex, Doja Cat, Foo Fighters og SZA. I sidste måned kunne festivalen desuden annoncere, at Lamin får æren af at åbne Orange Scene i år. Se alle de nye annonceringer herunder.

Alle dagens annonceringer:
21 Savage (US/UK)
PinkPantheress (UK)
Amaarae (GH/US)
Barry Can’t Swim (UK)
Belle and Sebastian (UK)
Fridayy (US)
Gloria Groove (BR)
Tinashe (US)
Young Nudy (US)
9T Antiope (IR)
Abadir & Hogir (EG)
Asbjørn (DK)
Balming Tiger (KR)
Barbro (DK)
Barselona (DK)
Bathsheba (DK)
Bclip (CO)
The Beaches (CA)
Bixiga 70 (BR)
Cakes da Killa (US)
Cristale (UK)
Dean Johnson (US)
Debit (MX)
Decisive Pink (INT)
Decorticate (DK)
Erika de Casier (DK)
Faizal Mostrixx (UG)
Frode Haltli (NO)
Gobs (DK)
Greta (DE)
The Hirs Collective (US)
Kakuma Sound (INT)
Lyra Valenza (DK)
Mariam Rezaei (UK)
Mdou Moctar (NE)
Melissa Carper (US)
Prison Religion (US)
Ragana (US)
Rosa Pistola (CO)
Sam Lee (UK)
Selvhenter (DK)
Sho Madjozi (ZA)
Smag På Dig Selv (DK)
Staples Jr. Singers (US)
Tacobitch (NO)
Tallah (US)
Taqbir (MA)
Tarawangsa Sunda Lugina (ID)
Water From Your Eyes (US)
While She Sleeps (UK)
Y-Bayani & Baby Naa (GH)
Yamê (FR)
Zar Paulo (DK)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af