Lamin åbner Orange Scene på årets Roskilde Festival

Lamin åbner Orange Scene på årets Roskilde Festival

Roskilde Festival har netop annonceret samtlige 42 navne til årets warmup-program, men det er ikke dagens eneste store nyhed.

Festivalen kan nemlig også afsløre, at det bliver Lamin, der i år får æren af at spille åbningskoncerten på Orange Scene.

»Lamin er dansk hiphops nye superstjerne, og han fylder ekstremt meget hos en ny generation af musikinteresserede«, lyder det i en pressemeddelelse fra Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

De seneste to åbningsnavne var Blæst i 2023 og Drew Sycamore i 2022. Nu får en dansk rapstjerne altså chancen.

Lamin optrådte i 2022 på festivalens daværende Countdown-scene som en del af opvarmningsprogrammet, men i år tager rapperen springet hele vejen til den ikoniske hovedscene.

»Til mit show på Countdown-scenen i 2022 fandt jeg ud af, at Roskilde Festival er noget helt specielt. Stemningen og energien var elektrisk, og det regner jeg 100 procent med at opleve igen, når jeg åbner Orange Scene i år«, udtaler Lamin.

Han lover desuden, at det bliver hans »største og vildeste koncert nogensinde«.

Lamin i Royal Arena. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Lamin debuterede i 2021 med ‘Hva ved de om Lams’ og fulgte året efter op med det storhittende album ‘Kronisk skeptisk’, der talte gæsteoptrædener fra blandt andre Kesi, Icekiid og Giift.

Han har desuden allerede prøvet kræfter med en stor scene. I fredags spillede han nemlig foran 16.000 i Royal Arena sammen med Artigeardit.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af