Lamin hev en lokal legende på scenen under vanvittigt energisk koncert i Aarhus

Lamin hev en lokal legende på scenen under vanvittigt energisk koncert i Aarhus
Lamin på Train. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

»Energien er fuldstændig hjernedød herinde«, bemærkede Lamin godt halvvejs inde i showet, inden han bogstaveligt talt bød op til dans med sangen ‘Plejer’.

Han havde helt ret. Energien var fuldstændig hjernedød, da Lamin fredag aften lagde vejen forbi Train i Aarhus som det femte stop på sin ‘Ride The Wave’-turné.

Det så vi ikke mindst under fremføringen af den Lil Jon-interpolerende ‘Window’, hvor publikum – i takt med Lamins dirigerende håndbevægelser – hoppede så meget fra side til side, at man frygtede, at hele flokken ville vælte som dominobrikker.

Vi så det også under Artigeardit-samarbejdet ‘Hvor fuck er min drink?’, der selv uden hjælp fra kompagnonen skabte ekstase i rummet. Og hvem har egentlig også brug for en gæsteoptræden, når publikum hellere end gerne skråler Ardits omkvæd så højt, at de fuldstændig overdøver backtracket?

Lamin på Train. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

Fra hans gæsteparade af en Roskilde-koncert til netop Artigeardits hyperaktive surprise-optræden til Lamins Distortion-brag har rapperen ellers for vane at medbringe nogle af landets største stjerner til sine shows.

Men nej, hverken Ardit, Icekiid eller Carmon dukkede op i Aarhus. Foruden et velspillende band (retro-bangeren ‘+45’ ramte kun endnu hårdere med to trommesæt) og hans fantastisk overgearede hypeman, Jeff3, var Lamin faktisk mutters alene på scenen.

Det var sådan set helt fint. Det mindede os nemlig om, at de storslåede gæsteoptrædener ingenlunde er et skalkeskjul for Lamins manglende evne til at indtage scenen på egen hånd. På Train beviste rapperen, at han snildt kan levere en overbevisende koncert uden assistance.

Okay, det er selvfølgelig ikke helt rigtigt. Koncerten bød trods alt på én stor overraskelse. For som Lamin pointerede, inden han smed aftenens helt store trumfkort: »Nu vi er i Aarhus, ville det være mærkeligt, hvis ikke man bragte en fucking legende fra den her by på scenen«.

Jep, bysønnen Johnson kiggede forbi (sorry) til en veloplagt version af 2006-klassikeren ‘Kig forbi’, som Lamin sidste år fik sit helt eget vers på.

Bevares, Aarhus-rapperen var også med på scenen dagen forinden, da ‘Ride The Wave’-turnéen bragte Lamin til Aalborg. Men det var alligevel noget helt specielt at se Johnson gå amok på hjemmebane.

Lamin på Train. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

Johnsons gæsteoptræden fyrede endnu mere op for et i forvejen brandvarmt publikum. Men desværre endte det høje energiniveau også stedvist med at blive en akilleshæl.

Da tiden kom til den mere eftertænksomme trap-ballade ‘Ten Toes’, gik luften nemlig en smule af ballonen. Det samme gjaldt ‘Kronisk skeptisk’-højdepunktet ‘Grint og grædt’, hvor Lamin ellers ganske rigtigt krediterede samarbejdspartneren Giift som »et af landets største talenter«.

Misforstå mig ikke: Lamin excellerer på den slags numre. Han tilhører den sjældne kategori af rappere, der mestrer både festsange og stille stunder. Sidstnævnte var bare ikke det, fansene i Aarhus var kommet for at høre.

Lamin på Train. (Foto: Mathias Bak Larsen/Soundvenue)

Aftenens hovedperson kom dog hurtigt tilbage på sporet. ‘Ten Toes’ blev fulgt op af ‘Hva ved de om Lams’-bangeren ‘100%’, og da turen derefter kom til samme albums ‘Ben i hver lejr’, blussede den vanvittige energi endnu engang op i salen. Alt var tilgivet.

For nylig skrev vi, at ingen dansk rapper leverer bedre features end Lamin lige nu. Med den ene scenestjælende gæsteoptræden efter den anden er Lamin blevet ham, man ringer til, hvis man har brug for et gennemført, bundsolidt gæstevers.

Han er åbenbart også ham, man ringer til, hvis man har brug for en gennemført, bundsolid hiphop-koncert.


Kort sagt:
Med lidt hjælp fra Johnson og et brandvarmt publikum leverede landets feature-konge en koncert på Train, der var lige så bundsolid som hans scenestjælende gæstevers.

Lamin. Koncert. Train.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af