Tessa, Lamin og Benny Jamz lyder alle tre, som om de prøver at lægge årets vers på ‘Betalt’

Nogle gange kan rapperes konkurrencementalitet føre til fantastiske resultater. Som på Tessas nye single med Lamin og Benny Jamz.
Tessa, Lamin og Benny Jamz lyder alle tre, som om de prøver at lægge årets vers på ‘Betalt’
Lamin, Tessa og Benny Jamz. (Foto: Philip Temple)

KOMMENTAR. Tessa har lige udgivet sin første single i 2023. Men ’Betalt’ lyder egentlig ikke som en single. Det lyder mere som en mixtape-sang eller noget, der kunne bruges til en freestyle-video.

Beatet er tungt og en smule anonymt, og der er ikke mange melodiske momenter, ørerne kan hænge sig i.

Selvom nummeret har et solidt omkvæd, er alt fokus derfor på versene. ’Betalt’ er en sang, der handler om bars.

Tessa får nemlig ikke besøg af hvem som helst på nummeret. Men af Lamin og Benny Jamz. Dansk raps store, nye stjerneskud, og en stilskabende skikkelse inden for moderne dansk hiphop.

Når tre rappere optræder på sådan en sang, opstår der altid den samme debat i kommentarsporet: Hvem har det bedste vers?

Konkurrenceelementet er en dybt forankret del af rapmusikken. Man vil være den bedste. Eller som minimum vil man ikke overgås af nogen anden artist – og da slet ikke blive overstrålet af en anden rapper på samme sang.

Selv da vi talte med en global rapstjerne som Central Cee for et par måneder siden, sagde UK-kunstneren, at han automatisk rappede bedre, når han lavede musik med en anden rapper. Så var han ligesom nødt til at steppe sit game op.

Den mentalitet kan måske være giftig i visse sammenhænge. Men det er samtidig også konkurrence-dynamikken, der kan drive rappere til at præstere på højeste niveau.

Som for eksempel på Tessas nye single.

Her rapper alle de tre vokalister nemlig, som om de forsøger at lægge årets vers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tessa bruger et kontant, hårdtslående flow, som vi kender det fra hende. »Holdt det ægte, siden sjette / været flyvende, siden syvende / har ikke været til at fucke med, siden ottende / haft en krop som et timeglas lige siden niende klasse«, lyder verset stærkeste linjer.

Så er barren sat.

Lamins vers er til gengæld intet mindre end overlegent og fortsætter den stærke stime af gæsteoptrædener, han startede på Mike Lowreys ’Drop Top’ i november, hvor han kædede massevis af Ukendt Kunster-referencer sammen til en større fortælling.

På ’Betalt’ bruger han en lignende taktik, men i stedet for Ukendt-sange namedropper han hits fra de seneste år: »Hevet ’Skejs’ ind siden ’16 / ramt af ’Følelsen’ før ’17«, lyder det blandt andet.

Sidste vers går til Benny Jamz.

Hvad mere kan man sige om ham? Han er et unikum på den danske rapscene.

Både fordi hans vokal har en cirkulær kvalitet, så man ikke ved, hvornår én sætning slutter, og den næste starter, og på grund af hans ganja-blastede metaforer. Og her skuffer hans ’Betalt’-vers ikke.

Benny Jamz drypper som en bruser og har ju i flere poser. Han rapper, at han har græskar »som i oktober«. Den ene tanke fanger den næste: Jamz’ vers er lige til at fare vild i.

Alle tre rappere kan altså sove trygt om natten: De er ikke blevet oustshinet på ‘Betalt’.

Til gengæld har de taget en sang, der måske ikke var voldsomt interessant i sig selv, og gjort den til et nummer, hvor man hænger ved hver eneste linje.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af