Premiere: Ilma har et glimrende bud på, hvordan en solrig sommer skal lyde – hør singlen ‘For the Light’

Premiere: Ilma har et glimrende bud på, hvordan en solrig sommer skal lyde – hør singlen ‘For the Light’
Ilma. (Foto: Asbjørn Kragh)

De sommerlige popsange står i kø disse måneder, og Ilma har et glimrende bud på, hvordan en solrig sommer skal lyde.

I dag har Soundvenue nemlig premiere på den dansk-bosniske sangers ‘For the Light’, der er det tredje nummer, hun udgiver i år, efter at hun i 2023 albumdebuterede med ‘Everything I Love Is Killing Me‘.

Hendes to hidtidige 2024-singler, ‘Get To Know Me’ og ‘Illusion’, har fortsat, hvor debutalbummet slap med dramatisk, 070 Shake-klingende mørke-r’n’b, men den nye ‘For the Light’ er et kursskifte, der viser nye sider af Ilma.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her har vi nemlig at gøre med en varm disco-banger, der ved første lyt synes nærmest positivt stemt med sin groovy percussion og sine kække synthlyde. I en mail til Soundvenue forklarer Ilma, at disco-lyden er opnået, fordi hun og samarbejdspartneren Glori blev introduceret til 1984-albummet ‘Change of Heart’ af den italienske discogruppe Change.

»Glori og jeg lytter som hovedregel aldrig til andres musik, når vi selv er i en skabende proces. Men der var noget helt særligt over ‘Change of Heart’, som ændrede vores tilgang, og som adskiller sig meget fra, hvad vi ellers bliver inspireret af«.

I samme mail fortæller Ilma også, at vi ikke nødvendigvis skal forvente, at projektet fortsætter i de spor, vi kender hende og Glori for. »Ilmas lyd er ikke fastlåst. Den lever«, understreger hun.

Ilma. (Foto: Asbjørn Kragh)

‘For the Light’ er med sin sommerlige poplyd oplagt til sommerens festivaler, og Ilma er da også booket til en pæn sjat af dem. 15. juni kickstarter hun sin festivalturné med Heartland Festival, og dernæst gæster hun både Roskilde Festival, Musik i Lejet, Alive Festival og Syd For Solen.

Det kan varmt anbefales at kigge forbi, hvis man skal på nogen af de festivaler. Soundvenues udsendte har i hvert fald været imponerede af Ilma, når de har set hende til Vegas Udvalgte og på Spot Festival.

I en mail til Soundvenue afslører Ilma desuden, at der venter noget stort på den anden side af sommeren: »Derudover sker der vanvittige ting i efteråret, som jeg kan opsummere i én sætning: Det bliver episk«.

‘For the Light’ udkommer officielt på streaming 31. maj.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af