Hvis det her bliver Brancos sidste koncert, var det et uværdigt punktum

Hvis det her bliver Brancos sidste koncert, var det et uværdigt punktum
Branco i Store Vega. (Foto: Rasmus B. S. Hansen/Vega)

Branco går på pension som rapper efter det seneste album, ‘Baba Business 3’. Det udmeldte han tilbage i foråret.

Siden da har Branco kun annonceret én koncert: nemlig i Store Vega fredag aften. Han har dog skrevet på sin Instagram, at han nok skylder en sidste turné, og hvis han vil sætte et værdigt punktum for karrieren, er det nok en god idé. For Vega-koncerten var en sløj omgang.

Branco virkede ikke som om, han havde forberedt sig tilstrækkeligt. På scenen var han flankeret af en dj og en guitarist samt under visse numre to dansere, men der var ikke rigtig noget mønster i, hvornår de var på scenen. Hvorfor ikke gemme dem til sidst, så det føles som om, de løfter festen til et nyt niveau i stedet for at lave koreografier til en tilfældig håndfuld sange?

Uanset om der var dansere eller ej, var Brancos fremtoning på scenen den samme. Han spankulerede rundt med mikrofonen i hånden, og kun i meget få tilfælde lod han sangene påvirke hans optræden. Under ‘Pepsi (Militant Mentalitet)’ stod han stille lidt tid for at give leveringen den intensitet, den fortjener, og han fik publikum til at lave en bølge med armene under ‘Bølgen’. En lille dans i andet omkvæd til ‘Birthday’ var også charmerende. Men det meste af tiden lignede han én, der ikke vidste, hvordan han skulle udnytte scenegulvets fysiske plads.

Branco i Store Vega. (Foto: Rasmus B. S. Hansen/Vega)

Hans scenetække mellem numrene var undervældende. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange han understregede, at det var fedt at være på hjemmebane, eller hvor ofte han spurgte publikum, om de kendte den næste sang. Det var ofte det eneste, han havde at sige.

Hvis han så bare rappede overlegent kunne det tilgives. Men meget af tiden var dj’ens båndede vokal højere end den, der kom ud af mikrofonen. På sange som ‘London Town’ og ‘Bando Bitch’ måtte Branco råberappe for at trænge ordenligt igennem, og det gik selvsagt ud over leveringen. Men den høje backingvokal var nødvendig, for under de fleste sange var der adskillige linjer, som Branco ikke færdiggjorde.

Tilsæt alle de omkvæd, hvor båndede udgaver af eksempelvis Gilli, Gobs eller Icekiid skulle bære læsset, og Branco i stedet skulle lege hypeman, og så føltes han i stigende grad som en biperson til sin egen fest.

For der blev skam danset og festet. Produktionerne var stedvist travlere end nødvendigt (‘Sexy Back’), og andre gange var bassen så overdøvende, at det distraherede fra hovedpersonen (‘Hundo’), men sange som ‘Bølgen’, ‘London Town’ og ‘La Danza’ fik utvetydigt gang i publikum.

Branco i Store Vega. (Foto: Rasmus B. S. Hansen/Vega)

I hvert fald første gang, han spillede dem. Koncerten varede nemlig knap en time, men alligevel smed han repriser ind af alle disse tre numre. Var det for at fylde sætlisten ud? Efter 10 år har han ellers et bagkatalog, der kan gøre det uden at skulle bruge den slags tricks. Sætlisten havde eksempelvis ingen ‘Komfortabelt’, McQueen’, ‘Tempo’, ‘Trend’, ‘Goal’ eller ‘Honey (I’m Home)’, for slet ikke at tale om, at ‘Baba Business 3’ var totalt fraværende. Havde han ikke nået at øve sangene fra sit nye album?

Det kunne måske have reddet showet med nogle gæster. Det er selvfølgelig ikke et krav, men når man kun har ét show i kalenderen, og når scenen var prydet med ordene »en sidste dans«, kunne man håbe, at der var gjort lidt ekstra ud af det. Især når man tænker på, at Brancos Forum-show i 2022 var en ren gæstekavalkade. Men han forblev alene bag mikrofonen. Den eneste anden, der sagde noget, var hans dj, der prøvede at få publikum til at råbe om et ekstranummer, før Branco reelt var trådt af scenen.

Det var et uværdigt punktum for en imponerende karriere. Så jeg håber virkelig, Branco gør alvor af at afslutte den ordentligt med en sidste turné.


Kort sagt:
I Store Vega rappede Branco sløvt side om side med en båndet vokal, der ofte overdøvede ham, og hans tynde sætliste forbigik både en del træfsikre hits og hans seneste album. Trods det totale fravær af gæsterappere endte han med at føles som en biperson til sin egen fest.

Branco. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af