Soundvenues hiphop-podcast: Hvordan reagerer genren på drabet af George Floyd?

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Du kan lytte til og abonnere på Standard via Spotify og iTunes eller din foretrukne podcast-app.

Den seneste uges tid har USA været præget af raceuroligheder og protester, efter den sorte mand George Floyd blev dræbt af en hvid politibetjent.

Den massive reaktion af chok og vrede, der er skyllet ind over USA – og som kan mærkes verden over – har også (og måske især) præget hiphopmiljøet, der jo er tidens dominerende sorte genre, og som derfor logisk nok har reageret særligt oprørt på begivenhederne.

Men hvordan er hiphopscenen og de forskellige kunstnere hver især gået ind i kampen mod racisme og politibrutalitet? Hvilken rolle har kampagner som Blackout Tuesday spillet? Og hvordan sætter en krise som denne spor i musikken – bliver hiphoppen nu måske endda mere politisk?

De spørgsmål diskuterer vært Kristian Karl og denne uges gæst Christian Wolkoff, musikredaktør hos Soundvenue, i det nye afsnit af Standard – Soundvenues hiphop-podcast.

Derudover spiller vi også et par af de vigtigste nye sange lige nu – inklusive nogle af de protestsange, der allerede er udkommet i kølvandet på protesterne.

Og så annoncerer vi INPUT LIVE, hvor du den 9.-11. juni kan opleve koncerter med Tessa, Elias Boussnina, Artigeardit og Ida Laurberg samt intet mindre end en Standard-livepodcast med selveste Suspekt.

Standard udkommer en gang om ugen og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af