Årets fodboldkamp: Hvem løber med sejren i opgøret mellem ‘FIFA’ og ‘PES’?

Årets fodboldkamp: Hvem løber med sejren i opgøret mellem ‘FIFA’ og ‘PES’?

Vi er på plads til det, der er større end Merseyside-derbyet, El Clásico og FCK – Brøndby tilsammen, nemlig det årlige intense opgør mellem de to giganter på fodboldspilsfronten – ‘PES 2016’ og ‘FIFA 16’. De mødes hvert år og i år bringer vi jer det ultimative kampreferat.

De seneste år har ‘FIFA 16′ sat sig trygt på spillet, men spørgsmålet er, om de igen i år har mulighed for at udradere ‘PES 2016’.

Med ansvaret for ‘FIFA 16’ står Electronic Arts, som har vist, at der er i hvert fald ikke bliver sparet på pengene. Hvert år bliver der sikret forbedringer til holdet, omend nogle af dem efterhånden kan stemples som fejlkøb. Ikke desto mindre har det år efter år været nok til at sikre titlen i den digitale fodboldliga, for vi kan ikke længere huske, hvornår ‘FIFA 16’ ikke har vundet.

Man skal dog ikke afskrive ‘PES 16’ helt endnu, for selvom deres manager, PES Productions (godt bakket op af hjælpetræneren Konami) ikke har haft helt samme adgang til dybe lommer, så er der optimisme at spore omkring holdet. Unge talenter spirer, og de gamle ræve har efter sigende gennemgået noget af en forvandling det seneste år.

Kampen fløjtes i gang nu, så lad os se om lokalbraget dirrer af had, fortabte drømme og spild af penge.

PES 2016 – FIFA 16

1′: Kampen er i gang, og begge hold er heldigvis på banen! ‘FIFA 16’ i deres officielle, licenserede outfit, imens ‘PES 2016’ tilsyneladende har mistet deres officielle spilletrøje endnu en gang. Eller vent, nogle af spillerne har det officielle sæt på. En anelse forvirrende, men okay.

9′: Spillet flyder nogenlunde stille og roligt. Det er tydeligt at se, at begge hold i år foretrækker at holde på bolden, bygge spillet langsomt op og ikke kun være afhængige af fart. En fin ændring, må man indrømme – så kan det jo være, at begge hold kan gennemføre hele kampen og ikke skammeligt trække sig før 1. halvleg, som ‘PES’-holdet tidligere har haft en tendens til.

21′: ‘FIFA 16’ har lært en ny form for drible-kunst op til den nye sæson, men det ser ikke ud til at have den store effekt (medmindre de skulle lære at jokke i bolden). Spillerne har i hvert fald svært ved at holde fast i bolden.

26′: MÅL!!! ‘PES 2016’ spiller tålmodigt og langsomt op igennem midten, og et klogt løb i dybden bliver belønnet med en millimeterpræcis aflevering, som flugtes direkte i nettet. Hvis det her er kvaliteten, ‘FIFA 16’ skal op imod resten af kampen, skal de snart op i tempo.

34′: Ej, nej, nej! Dommeren er blind! En ‘FIFA’-spiller slagtes bagfra, men fløjten forbliver tavs. Det her kan gå hen og blive direkte farligt, hvis ikke dommeren snart skrider ind og viser, hvem der faktisk bestemmer.

41′: Flere folk på lægterne diskuterer efterhånden ivrigt, om der er noget galt med bolden, og det kunne se ud til, at der er noget om snakken. Hver eneste gang ‘FIFA 16’ modtager bolden, kræver det lige en ekstra berøring, før de får bolden under kontrol.

42′: Der er tydeligvis ikke noget galt med bolden. ‘PES 2016’ får den øjeblikkeligt under kontrol og smækker den fra kanten af feltet op i trekanten. 2-0 til ‘PES 2016’, og ‘FIFA 16’ synker langsomt uden spor.

45+2′: Dommeren fløjter af for 1. halvleg, og spillerne kan lunte ned i tunnelen. 45 minutter med en del afleveringer frem og tilbage, hvilket tilsyneladende kun fungerer for ‘PES 2016’. Og så skal vi ikke glemme dommeren, der åbenbart har en tendens til at overse hovedløse tacklinger i ‘PES’-spillernes favør. Det bliver interessant at se, om ‘FIFA 16’ kan omstille sig, få bolden under kontrol og faktisk leve op til holdets ry.

PES vs. FIFA
Sådan ser de to mandskaber ud.

 

45′: Dommeren er klar til at sætte gang i 2. halvleg, men der er altså sket noget, ja, jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige … Det er aldrig set før. ‘FIFA 16’ stiller i 2. halvleg op med et hold kun bestående af kvinder. KVINDER. Hvad er det her for noget? Kvinder ved jo ikke, hvad fodbold er.

49′: Kvinderne ved tydeligvis, hvad fodbold er, for de har lige tilkæmpet sig et straffespark og reducerer herefter med en fræk panenka. 2-1, ‘FIFA 16’ er tilbage i kampen, og dommeren er ikke længere blind.

57′: Vi er tilbage til tovtrækkeriet på midtbanen, men man skulle tro, at ‘FIFA 16’ stiller op med kloner. Uanset hvem af spillerne, man følger, har de alle den samme spillestil, hvilket simpelthen dræber tempoet og kreativiteten for dem.

62′: ‘FIFA 16’ med et løb i dybden, men der fløjtes offside.

64′: ‘FIFA 16’ med endnu et løb i dybden, men der fløjtes offside igen.

65′: ‘FIFA 16’ håber tydeligvis på, at tredje gang er lykkens gang, men endnu en gang offside. Det er tydeligt, at pasningsspillet på ingen måde fungerer optimalt. Førsteberøringerne er sløsede, og afleveringerne falder for sent. Det er svært at se, hvordan de skal sikre sig et mål mere. Det grænser sig jo til det pinlige.

71′: ‘Amen, det er jo vanvittigt! ‘PES 2016’ stormer ned ad fløjen efter en fiks 1-2-aflevering og smider et indlæg ind i feltet, som med et saksespark sendes over målmanden og over i det modsatte hjørne. Det der, det er vist årets mål. 3-1.

78′: Tempoet er ved at sive ud af kampen. ‘FIFA 16’ presser på, men ‘PES 2016 har sat sig solidt på kampen.

83′: Stolpe ud for ‘FIFA 16’! Et – for en gangs skyld – vellykket træk fanger forsvar og målmand på forkerte fod, men træværket er i vejen. Det er lige ved og næsten, hvilket er meget symptomatisk for hele holdets indsats i denne kamp.

89′: Spillet stoppes midlertidig, ‘FIFA 16’ ligger med kramper.

90+3′: Dommeren fløjter af. ‘PES 2016’ løb fortjent og overbevisende med sejren i en kamp, hvor det dominerende pasningsspil var nøglen til at låse op for et til tider solidt forsvar. Det kan være, at ‘FIFA 16’ fremover skulle overveje ikke at bruge alle pengene på stjernekøb, der godt nok skruer op for merchandise-salget, men ned for en sammenhængende indsats på banen.

Kampen ender med stillingen 3-1 og en solid sejr til ‘PES 2016’.

Læs også: Kommentar: Kære PlayStation, tak fordi du reddede konsol-gaming

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af