Månedens gear og gadgets: Apple Watch, Chromecast 2 og en smartphone med ekstra skærm

Den seneste måned har vanen tro budt på et væld af nye gadgets: Ure, TV, telefoner og biler. Vi har samlet de ti ting, vi er mest vilde med fra den seneste tid.

1. Apple Watch

Apple Watch er som bekendt ikke en ny ting. I hvert fald ikke når vi snakker tech. Det er dog noget nyt, at det nu kan købes i Danmark. Med Apple Watch placerer Apple sig stærkt i den efterhånden brede vifte af smartwatches herhjemme.

Apple Watch bliver lanceret i Danmark, lige som den anden version af Apples nye watchOS er blevet lanceret. Dermed når vi sandsynligvis ikke at opleve Apple Watch som den skuffelse, det i første omgang var for mange. WatchOS 2 har nemlig løst mange af de problemer, der har været med load-tider på apps og interface fyldt bugs. Nu mangler vi bare at udviklerne kommer i gang med at lave brugbare apps.

Prisen på Apple Watch varierer meget, men det er kun kassen du betaler for. Indmaden er den samme i alle urene.

Apple Watch kan fås fra 3.099 kroner og til over 100.000 (!) kroner på Apples hjemmeside. 

HuaweiWatch

2. Huawei Watch

Den kinesiske smartphoneproducent Huawei har et lidt andet bud på, hvordan et smartwatch skal se ud. Huawei har netop lanceret Huawei Watch – og det er de sluppet meget heldigt fra. Huawei Watch er et helt rundt smartwatch, og det ligner til forveksling et godt, gammeldags mekanisk ur, som vi kender og elsker dem.

Huawei Watch er tilgængeligt i én størrelse, 42 mm, og i tre forskellige farver: En version i rustfri stål, en i sort og en guldbelagt. Skærmen er af modstandsdygtigt safirglas.

Det kører Android Wear-operativsystemet, og kan derfor bruges med både Android og iOS. Ønsker du dig et smartwatch, men gider ikke rende rundt med noget, der ligner en lille computer på armen, så er Huawei Watch en klar contender i feltet.

Huawei Watch kommer til salg i Danmark senere på året, og kommer til at koste mellem 3.000 kroner for det billigste og 7.000 kroner for det dyreste.

Nexus6P
Nexus 6P

3. Nexus 5X og 6P

Googles nyeste skud på smartphone-stammen er Nexus 5X og Nexus 6P og er produceret af henholdsvis LG og Huawei.

Nexus 5X er light-versionen af Nexus-brandet. Det er slet ikke en lille telefon, og det er slet ikke en dårlig telefon. Faktisk spår flere anmeldere, at Nexus 5X bliver Googles nye bestseller-telefon. Den har alt det, du forventer: En anstændig 5,2 tommer skærm med en opløsning på 1080p, USB Type-C, et 5 MP front-facing kamera og et 12,3 MP bagudvendt kamera.

Nexus 6P er storebror til 5X på alle punkter. Større skærm på 5,7 tommer, større batteri, mere hukommelse, osv. Det er hele vejen igennem en premium-telefon, der er i direkte konkurrence med f.eks. iPhone 6S Plus.

Nexus 5X kommer i en 16 GB version til 3.590 kroner og en 32 GB version til 3.990 kroner. Den udkommer i hele Norden allerede den 9. november.

Nexus 6P kommer i tre versioner. Du får 32 GB for 4.999 kroner, 64 GB for 5.499 kroner og 128 GB for 5.999 kroner. Nexus 6P kan købes i Danmark til november.

Pixel C

4. Pixel C 

Pixel C er Googles nye bud på, hvor Android-tablets skal bevæge sig hen. Det er teamet bag Googles kraftfulde laptop Chromebook Pixel, der står bag den nye tablet, og der er også masser af saft og kraft bag Pixel C. Bag den 10,2” skræm er der nemlig en Nvidia Tegra X1-processor og et dertilhørende kraftigt grafikkort.

Google har designet et keyboard til Pixel C, der matcher kvaliteten på selve tabletten. En enkelt opladning skulle, ifølge Google selv, kunne holde i op til to måneder, men hver gang du tilslutter keyboardet, lader det automatisk fra Pixel C. Smart.

Pixel C kommer i to versioner, 32 GB og 64 GB og vil ifølge Google være på markedet inden jul. Prisen vil ligge mellem 4.000 og 5.000 kroner for de to modeller.

PebbleTimeRound

5. Pebble Time Round

Er der noget Pebble ikke har været kendt for, så er det at producere smukke smartwatches. Indtil nu.

Pebble har for nylig præsenteret det nyeste medlem i deres smartwatch-familie. Det hedder Pebble Time Round, og det kommer ikke mange måneder efter Pebbles 2. generation smartwatch, Pebble Time, så dagens lys.

Pebble Time Round er Pebbles første runde smartwatch, og det ser fremragende ud. Det kommer i de efterhånden tre vante tech-farver, sølv, sort og guld. Ud over at være et rigtig flot og stilrent smartwatch, så tager Pebble også prisen for tyndeste og letteste smartwatch på markedet lige nu.

Pebble har udviklet deres eget smartwatch-styresystem, Timeline, som er kompatibelt med både Android og iOS. Pebble Time Round lover to dages batteritid med en imponerende 15 minutters ladetid fra 0-100 %.

Du kan allerede nu forudbestille Pebble Time Round på Pebbles hjemmeside eller vente til starten af 2016, hvor det udkommer i de europæiske butikker. Prisen kommer til at ligge omkring 2.000 kroner.

Chromecast

6. Chromecast 2

Google har netop lanceret to nye Chromecasts. En opgraderet version af den første Chromecast, der lader dig streame apps til dit TV, og en ny Chromecast Audio dongle, der giver dig mulighed for at streame musik til enhver højtaler med et 3,5mm jackstick.

De nye Chromecasts har et nyt design, der ifølge Google, skal sørge for, at Chromecast ikke kommer i karambolage med alle dine andre devices, der er tilsluttet dit TV.

Den vigtigste nye feature ved de nye Chromecasts, er opgraderingen til moderne WiFi-streaming standarder (802.11ac, 5Ghz). Chromecast teamet siger, at de har arbejdet sammen med Google OnHub (Googles nye router) teamet, for at designe den bedst mulige antennestruktur. Faktisk er der presset tre WiFi antenner ned i den lille, nye Chromecast.

Ud over den forbedrede WiFi, er der også en feature som Google kalder ”Fast Play”, som i bund og grund lader Chromecast pre-downloade indhold fra en video streaming-app (f.eks. Netflix) eller YouTube videoer, så du kan se dem med det samme, når du trykker play.

Har du allerede en Chromecast af første generation, er Chromecast 2 en no brainer. Den er hurtigere, har flere features og koster det samme som den første version.

Både Chromecast og Chromecast Audio kan nu købes på Googles webshop og koster 320 kroner. 

LGV10
Lige over den primære skærm sidder en ekstra skærm, der fungerer som en slags proceslinje.

7. LG V10

LG V10 er LGs første telefon i virksomhedens nye ”V” linje. Med V linjen vil LG tilbage til toppen af smartphone-markedet, og har derfor sat fokus på nyeste specs og bedre materialer.

Med LG V10 vil LG prøve noget nyt inden for smartphones. Den har den efterhånden standardstørrelse for skærme på 5,7 tommer, men lige over den har den koreanske tech-gigant placeret en lille ”always on” skærm. Den er tiltænkt notifikationer, vejrudsigter, batteritid, osv. Når den store skærm er tændt, kan den lille bruges som en genvejs-menu til hyppigt brugte apps.

Ved siden af den lille skærm er der ikke bare et front-facing kamera, men to. De er begge 5MP, men det ene optager i 120 graders vidvinkel, mens det andet er 80 grader. De forskellige grader giver dig forskellige muligheder, når du tager selfies, men det mest pirrende er, hvad de kan bruges til i kombination. LG siger, at V10 har software der kan kombinere billederne taget med begge kameraer. Hvad det nærmere bestemt betyder, ved vi endnu ikke helt, men mon ikke man kan lege lidt med dybdeskarpheden i sine billeder eller noget i den stil?

LG V10 kommer til salg i Sydkorea i oktober, men der er stadig ikke givet en releasedato for Europa. Prisen kommer højst sandsynligt til at ligge på samme pris som LGs tidligere flagskib, LG G4. Mellem 4.400 og 4.900 kroner.

Blackphone2

 

8. Blackphone 2

De færreste har nok hørt om Blackphone, men nu er firmaet bag, Silent Circle, altså ude med opfølgeren, Blackphone 2.

Blackphone 2 kører på en modificeret udgave af Android, som Silent Circle kalder Silent OS, og hele fidusen bag Blackphone er at sikre dit privatliv.

Blackphone 2s specifikationer lever op til andre smartphones på markedet: En 64-bit octacore-processor, en 5,5 tommer 1080p skærm, et 3.060 mAh batteri, LTE og 3 GB RAM.

I en verden hvor vi deler mere og mere information om os selv og privatliv på nettet for længst er noget, vi har smidt ud af vinduet med den ene profil på de sociale medier efter den anden, er Blackphone 2 et spændende initiativ.

Blackphone 2 koster 4.800 kroner og kan købes på Silent Circles egen hjemmeside.

9. UE Boom 2

Der er gået tre år, siden den første og meget anmelderroste UE Boom kom på gaden, så det er tid til en opgradering. UE Boom 2 er på størrelse med en vandflaske og spiller nu endnu højere end tidligere. Derudover er der længere trådløs forbindelse (før ca. 20 meter, nu ca. 40 meter), og så er Boom-højtaleren blevet fuldstændig vandtæt.

Det er en skam at UE Boom 2 først udkommer nu, for med sine 15 timers levetid på en enkelt opladning, er UE Boom 2 oplagt til en tur på stranden eller i parken.

Som du kender det fra f.eks. Sonos, kan man forbinde flere højtalere for at give en bedre lyd eller spille musik i flere lokaler.

UE Boom kan købes på Ultimate Ears’ hjemmeside, og koster 1.699 kroner. Umiddelbart en helt okay pris for en trådløs højtaler i den kaliber.

AsusZenfoneSelfie

10. Asus Zenfone Selfie

Asus har lavet en smartphone dedikeret til selfies. Det har de gjort ved at putte, ikke bare et, men to 13MP kamera i den nye Asus Zenfone Selfie. Hvor de fleste smartphoneproducenters fokus er på det bagudvendte kamera, har Asus altså sat et 13MP kamera med dual-tone blitz på begge sider af telefonen.

Telefonen kommer i pink, babyblå og hvid, og Asus har indbygget en række muligheder for at redigere billederne både post-selfie, men også i real time.

Asus Zenfone Selfie kan derudover udvise fornuftige specifikationer: 5,5 tommer skærm og en 1.5 Ghz octacore-processor til en yderst god pris.

Asus Zenfone Selfie kommer formentlig til Danmark i starten af 2016 og kommer til at koste i mellem 2.000 og 3.000 kroner.

Tesla X

 

Bonus: Tesla Model X 

Biler hører normalt ikke ind under kategorien ’gadgets’, men når vi snakker Tesla, så er det straks en anden sag. Tesla har netop lanceret deres nyeste skud på stammen, Model X, og den ser vanvittig ud.

Model X er Teslas bud på en elektrisk familiebil. Der er bedre plads, og der er gjort ekstra meget ud af bagsæderne. Der er nemlig monteret ”the largest piece of glass in a car, ever” i, som ifølge Tesla skulle afhjælpe køresyge.

Men derudover er der ikke meget stationcar over Model X. Den har for det første falcon wing doors, der åbner op som vinger på en fugl, og så går den fra 0-100 på kun 3,2 sekunder. Det er lige så hurtigt som en Porsche 911 Turbo.

Ud over det imponerende ydre og de 259 hestekræfter i den forreste motor og 503 i den bagerste, så er Tesla Model X selvfølgelig udstyret med de sædvanlige gadgets. 17 tommer-tablet og et instrumentbræt udført udelukkende som LCD-skærm.

Man får hvad man betaler for, og Tesla Model X er bestemt heller ikke billig. Bilen bliver tilgængelig i Danmark engang i 2016, men prisen vides stadig ikke. I USA siger prisskiltet $142.000, men med danske afgifter osv, så nærmer vi os vel hurtigt 1.000.000 kroner.

Læs også: Månedens gear og gadgets: Smukke smartwatches og en skarp Sonos-konkurrent

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af