Alt, hvad vi (måske) ved om Samsung Galaxy S7 – er den bedre end iPhone 6S Plus?

Alt, hvad vi (måske) ved om Samsung Galaxy S7 – er den bedre end iPhone 6S Plus?
Den nye Samsung Galaxy S7 kommer sandsynligvis til at ligne S6'eren på billedet her.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Samsung lancerer deres næste store flagskib Galaxy S7 21. februar til Mobile World Conference. Men det er derimod ret hemmelighedsomgærdet, hvad det bliver for en spirrevip.

Men læk har der været masser af. Senest blev to billeder rundsendt på nettet med afsæt i det kinesiske sociale medie Weibo, der efter sigende skulle røbe Galaxy S7’s og S7 Edges design (herunder).

Med baggrund i alle rygterne og tidlige læk har vi samlet op på, hvad vi kan forvente af Samsung Galaxy S7.

Samsung1

Det er vi ret sikre på

– Den kommer til at ligne S6. De lækkede billeder røber, hvad der har været rygtet længe. S7 kommer til at ligne S6, nærmest på en prik. Samsung vil sandsynligvis holde omkostningerne nede ved at genbruge designet fra sidste års flagskib. I stedet vil fokus være på at forbedre billedkvalitet og performance. Samtidig er det et kendt trick fra andre smartphoneproducenter, der skaber genkendelighed ved at holde fast i et design i et par sæsoner.

De største ændringer er – at dømme ud fra billederne – at kanterne bliver mere rundede og kamerabulen mindre. Det er dog svært at tro, at Samsungs nye flagskibssmartphone bliver i det sorte plastic-finish fra de lækkede billeder, hvilket naturligvis giver nogle tvivlsspørgsmål om, hvordan den egentlig kommer til at se ud.

Samsung2

 

– Den bliver vildt hurtig. Hvis de lækkede billeder holder stik, så demonstrerer billedet til højre én af de højeste ydeevner for en smartphone nogensinde. Forbes skriver, at benchmark-scoren på 134704, der er defineret af det kinesiske analyseværktøj AnTuTu, slår den yderst kraftfulde iPhone 6S Plus, der har en score på 132620.

AnTuTu er et værktøj til at vurdere forskellige smartphones’ ydeevne på forskellige parametre, såsom grafik, processorkraft og RAM.

Oven i hatten tyder det på, at S7 Edge får et ganske massivt batteri på 3.600 mAh.

– Den får et vandtæt design. Den skulle være god nok. Alt tyder på, at Samsung Galaxy S7 bliver vandtæt – eller i al fald vandafvisende. Det viser en række lækkede patenter, der er tilknyttet de to modeller S7 og S7 Edge. For eksempel er mikrofonen og SIM-kortindgangen vandafvisende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er endnu usikkert

– 12 MP-kamera: Det er lidt uvist, hvilket kamera S7’eren bliver udstyret med, men meget tyder på at det bliver et 12 MP-kamera, der har nogle af de samme funktioner som Live Photos i de nye iPhones. Det tyder et læk fra en Samsung-ansat på.

Sidste år afslørede Samsung et nyt kamera med såkaldt BRITECELL-teknologi, der eksempelvis gjorde det nemmere at tage billeder ved lave lyssætninger. Det er blevet spået, at det er dette kamera, Samsung smækker i Galaxy S7, men det er tidligere blevet testet med 16 MP og kan være på helt op til 20 MP. Så der er mange ubekendte vedrørende kameraet.

– Iris-scanner, trykfølsom skærm og lynopladning. Hvilke features, de nye smartphones bliver udstyret med, er uvist, men rygterne går på en skærm, der kan mærke, hvor hårdt du trykker, en iris-scanner og lynhurtig opladning – evt. via et USB-C-opladerstik.

– Hvornår den udkommer. Det er ganske vist, at Galaxy S7 bliver offentliggjort 21. februar, men hvornår den lander på hylderne er uvist. Enkelte gisner om, at den kan forudbestilles straks efter offentliggørelsen, men hvorvidt det gælder hele verden er umuligt at sige.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det håber vi på

– At den præsenterer noget reelt nyt. Hvis Samsung skal gøre sig forhåbninger om at stadig at være en Android-modpol til Apple, så er der behov for, at Samsung bringer noget reelt nyt til bordet. De fleste features, rygterne peger på Galaxy S7 bliver pakket med, lyder som noget, der er fisket fra andre producenter.

Apple har vist svaghedstegn på det seneste, så hvis Samsung vil (gen)erobre markedsandele, så er det et oplagt tidspunkt at slå til. Det kan de kun, hvis S7 er spækket med wauw-faktor.

– At den er billig. Alternativet til bred popularitet er, at Samsung følger i andre asiatiske smartphoneproducenters fodspor og gør Galaxy S7 væsentligt billigere end konkurrenter i flagskibskategorien. Det virker dog en anelse usandsynligt, når Samsung er den fremmeste eksponent for Android-smartphones i high end-klassen. Selvom det umiddelbart er ren ønsketænkning, ville det sandsynligvis appellere til en del Android-afficionados, hvis Samsung gav Galaxy-serien et prisdyk, for på den måde at distancere sig prismæssigt fra iPhonen.

Læs også: Fem smartphones, vi ser frem til i 2016 – og alt vi ved om dem

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af