Apple lancerer en stak nye produkter på mandag: Her er alt, vi kan forvente

Apple lancerer en stak nye produkter på mandag: Her er alt, vi kan forvente

Ganske som ventet kunne Apple i torsdags afsløre, at de afholder endnu et af deres ikoniske præsentationsevents. Det sker på mandag kl. 18.00, dansk tid.

Forårseventet bliver som regel regnet som lillebroren til det store efterårsevent og medmindre Apple har formået at holde nye produkter helt under det offentlige Sauron-øjes insisterende blik, så kan vi forvente en relativt moderat præsentation. Både invitationen og rygterne op til eventet har været ret underspillede – og det ligner ikke Apple – så forvent ikke de største tech-revolutioner på mandag.

Til gengæld har Apple valgt at placere eventet dagen før retssagen mod FBI starter, og det er ganske givet ikke tilfældigt. Forhåbentlig vil de udnytte muligheden for at sætte rammen for retssagen, mens hele verden kigger med.

Derudover håber vi, at Apple har gemt et eller andet i ærmet til os – men optakten og rygterne tyder ikke på det. Herunder har vi samlet de største og mest kødfyldte rygter – inkl. ny iPad, iPhone og Apple Watch.

ApplePro2
Den store iPad Pro-model er blandt andet målrettet gamerne. (Foto: Apple)

iPad Pro Mini

Hvad siger rygterne: Sidste september præsenterede Apple iPad Pro, der var en slags iPad’ernes Rolls Royce, tydeligt målrettet mod professionelle brugere. Det er et kraftcenter uden mage, men også både over the top og for stor – 12,9 tommer – til de fleste brugere.

Derfor tyder meget på, at Apple i stedet har forsøgt at koge deres iPad Pro ned i en Mini-udgave, fremfor at udvikle endnu en iPad Air. Idéen er meget god, for iPad Pro er så kraftfuld en maskine, at det næsten er en skam, at så relativt snæver en målgruppe, har glæde af den.

iPad Pro Mini (eller hvad den nu kommer til at hedde) får sandsynligvis en 9,7 tommers skærm, fire højtalere, stylus-understøttelse og 128 GB hukommelse. Den rygtes at være hurtigere og bedre end iPad Air-linjen.

ApplePro1
Please, tilføj en trackpad. (Foto: Apple)

Hvad tror vi: Det afgørende for iPad Pro Mini er, om den kommer med et Smart Keyboard, som iPad Pro. I så fald vil en iPad Pro Mini være et hårdt stød mod Apples laptop-linje. Tim Cook har udtrykt undren over, at nogen i vor tid vil eje en laptop, så hvis han skal putte mening bag ordene, så er der ingen ved uden om tastaturet.

At iPad Pro Mini skulle komme med Apple Pencil-kompatibilitet giver også god mening, da Apple-stylusen er et nyt produkt, der indtil videre kun virker med ét produkt.

En ny iPad Pro-linje gør samtidig fremtiden for iPad Air og iPad Mini-modellerne uvis.

Hvad håber vi: Igen: Det altafgørende for den nye iPad er om den er 2-in-1-kompatibel, så den kan bruges både som tablet og laptop. Hvis ikke, så virker det som et aparte produkt at sende på gaden, i en tid hvor enkeltstående tablets bliver mindre og mindre relevante. Hvis prisen er så nogenlunde, så kan Tim Cook få ret i sine postulater om den forestående laptop-død, der dog stadig virker fjern.

 

iphone5E-759x397
Sådan kan iPhone XX komme til at se ud (Foto: Visualisering)

iPhone SE

Hvad siger rygterne: Vi ved stort set kun, at den kommer. Rygterne har floreret så længe og lækkene har været så talrige, at det ville være meget mere chokerende, hvis der ikke kommer en ny iPhone ud af mandagens event. Hvad den helt præcis kommer til at hedde, er meget uvist. Der har gået rygter om at den skulle hedder iPhone 6C (eller måske endda 7C), men da den formodentlig kommer i Apples metalnuancer grå, sølv, guld og lyserød og ikke i farvet plast som iPhone 5C, så virker C’et (for Color) ikke.

Da rygtet begyndte at florere om, at den kommende iPhone ville få samme proportioner som iPhone 5S, skiftede det spekulative navn til at være iPhone 5E (E for enhanced), til iPhone 5SE (SE for special edition), til slet og ret iPhone SE.

I forhold til design og proportioner tyder alt på, at den får samme størrelse som iPhone 5S – ellers er der i al fald en del iPhone-caseproducenter, der bliver slemt skuffede. Det betyder en skærm på fire tommer, hvilket en stor del af forbrugersegmentet har sukket efter de seneste år, hvor større har betydet bedre.

Fra motorrummet hviskes der om specifikationer, der ligner iPhone 6 og 6S. Det vil sige A9-processor, 8 MP primært kamera, 1,2 MP frontkamera, fingeraftrykslæser, Live Photos og NFC-chip til betaling med Apple Pay. Og i øvrigt ingen 3D Touch, hvis man skal tro rygterne. Prisen rygtes til at ligge på 450 dollar eller omkring 3.000 kroner.

10575990973_3e65617a58_k
Forlægget til den kommende iPhone?

Hvad tror vi: At den kommer til at hedde iPhone SE – eller et helt andet, ikke-rygtet navn. Ingen af de øvrige rygtede navne virker vildt sandsynlige: Det ville være bagstræberisk at gå tilbage til 5’er-linjen, der føles afsluttet nu. Det vil signalere, at det allerede nu er en forældet model. At kalde den 6C ville være decideret forkert, da intet tyder på, det bliver én af de farverige plastikmodeller som 5C. Samtidig vil 6SE eller 6E få den til at lyde bedre end 6S-modellerne, hvilket den sandsynligvis ikke bliver. Og at indlede deres 7’er-linje med at introducere en undervældende model lyder nærmest selvdestruktivt.

Uanset navnet er den næste iPhone nærmest dømt til succes. Det er to et halvt år siden iPhone 5C kom til familien og de forbrugere med et begrænset budget og kortere fingre har ventet længe på et godt alternativ med æble på ryggen. Desuden er der masser af globale markeder, der kan være relevante for Apple at indtage, hvis prisen bliver lav nok – hvilket vi frygter, den ikke gør, de skarpe ressourcer taget i betragtning.

Hvad håber vi: At Apple forstår, at man ikke ønsker lavere processorkraft og ringere features, bare fordi man ønsker en mindre skærm. At den lille ny er et powerhouse både på specifikationer og design. At de afskyelige antenne-linjer i top og bund af bagsiden er væk og at den ikke kommer i lyserød – men det gør den sgu nok.

 

6808a79aa093af43e40deaff0c127095317050fc_expanded_large
(Foto: Apple)

Apple Watch

Hvad siger rygterne: Der er ikke noget, der tyder på, at vi får et nyt Apple Watch, men der er øjensynligt en opdatering på vej til det populære ur. Der kommer sikkert nye remme til sortimentet – sandsynligvis udviklet i samarbejde med forskellige modehuse.

Der kan også være en lille opdatering på vej til styresystemet i form af watchOS 2.2, der muligvis kan medbringe bedre brug af Apple Maps og muligheden for at bruge flere ure med din iPhone (wat?).

AppleMarch1
All black errthing (Foto: 9to5Mac)

Hvad tror vi: Der er en del, der tyder på, at Apple Watch kommer til at spille en rolle ved mandagens event. Men de rygtede opdateringer hører umiddelbart til i petitesse-afdelingen og det får normalerweize ikke taletid, når Apple stiller sig op på sæbekassen.

Hvad håber vi: At Apple chokerer og opdaterer selve uret på den ene eller anden måde: Ny farve, ny rundere model eller smarte urremme.

Læs også: Apple lancerer en mindre iPhone 6 og Watch 2 i marts – ifølge rygterne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af