Sony indleder produktion af mobilspil baseret på PlayStations bestsellers

Sony indleder produktion af mobilspil baseret på PlayStations bestsellers

PlayStation følger i de samme fodspor som Nintendo, da de nu har annonceret stiftelsen af et nyt udviklingsfirma med fokus på spil til iOS og Android.

Det nye søsterfirma til Sony Interactive Entertainment (tidligere kendt som Sony Computer Entertainment, men med nyt navn til at spænde over ikke-PC-baserede initiativer), ForwardWorks, sættes i gang 1. april.

Men ForwardWorks er ingen spøg. Sony har over længere tid arbejdet på at brede PlayStation ud til flere platforme og devices gennem Remote Play. Remote Play streamer spil direkte fra din PlayStation, og er dermed ikke optimeret til den lille mobilskærm. Det vil ForwardWorks nu lave om, således at de udvikler spil baseret på PlayStation-karakterer og titler, der er skræddersyet mobilen. Spillene bliver således udbudt til hele mobilmarkedet og forudsætter ikke PlayStation eller andet Sony-udstyr.

ForwardWorks signalerer et mangefacetteret Sony-takeover af underholdningsindustrien: Samtidig med det nye mobilinitiativ arbejder PlayStation på at udvikle over 100 spil til virtual reality.

Der er dog også et par forbehold med ForwardWorks – i første omgang fokuserer Sony på brugere i det asiatiske marked, så det vides ikke hvornår og i hvor stor udstrækning de nye spil gøres tilgængelig på vores egne breddegrader. Hvilke spiltitler, der er tale om, er også uvist. Den langsomme opstart kan måske skyldes Sonys sidste forsøg på at slå igennem på mobilen: PlayStation Mobile, der drejede nøglen om og standsede produktion sidste år.

Læs også: Rapport forstærker rygter om ny PlayStation: Kan være klar inden oktober

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af