Katherine Diez udgiver ny bog og bryder tavsheden: »Det er min vej tilbage til livet«

Katherine Diez udgiver ny bog og bryder tavsheden: »Det er min vej tilbage til livet«
Katherine Diez. (Foto: Malene Nelting)

Den tidligere kulturskribent og kritiker Katherine Diez udgiver i dag den personlige bog ‘I egen barm’ om den shitstorm, der i begyndelsen af året ramte hende efter en omfattende plagiatsag.

Det oplyser forlaget People’s Press, hvor bogen udkommer.

»Jeg begik fejl. Små og store fejl. Værst af alt gjorde jeg andres ord til mine. Det har jeg ikke gjort i denne bog. Det er mine ord, min historie, min vej tilbage til livet«, lyder et citat fra bogen i presseteksten.

‘I egen barm’ af Katherine Diez. (Foto: People’s)

Efter mediet Kulturmonitor i januar kunne afsløre, at Katherine Diez havde kopieret store dele af teksterne på sin Instagram-profil fra andre, foretog både dagbladet Berlingske og modemagasinet Elle en granskning af hendes bidrag til deres spalter.

Berlingske fandt plagiat i 13 ud af 94 artikler, mens Elle fandt et enkelt tilfælde.

Den nye bog bliver det første, offentligheden hører til Katherine Diez, siden hun i februar selv tog det fulde ansvar for plagiatet i et opslag på Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I et nyt interview med Katherine Diez i Politiken fremgår det desuden, at hun i bogen foruden sin version af plagiatsagen beskriver et kokainmisbrug, mange års spiseforstyrrelse og intime detaljer om sit tidligere forhold til daværende klimaminister og nuværende EU-kommissær Dan Jørgensen fra Socialdemokratiet samt manuskriptforfatter og tv-personlighed Adam Price.

Sidstnævnte kalder det i Politiken en krænkelse af hans privatliv. Adam Price har endnu ikke afgjort, om han vil lægge sag an på baggrund af indholdet i sin tidligere kærestes nye bog.

Dan Jørgensen har ikke kommenteret udgivelsen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af