Trailer: Idris Elba og ‘True Detective’-instruktør spiller på de store følelser i ’Beasts of No Nation’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instruktion: Cary Fukunaga. Medvirkende: Idris Elba, Ama K. Abebrese, Abraham Attah. Premiere på Netflix den 16. oktober.

Tre trailer-tanker:

1) Anden sæson af ‘True Detective’ har været igennem kritikernes kødhakker, efter første sæson blev hyldet som en øjeblikkelig nyklassiker. Der er flere årsager til showrunner Nic Pizzolatto og co.’s dramatiske fald fra tinderne, men særligt én stikker ud: Fraværet af Cary Fukunaga. Den 38-årige filmmager, der brød igennem med det glimrende indie-drama ’Sin Nombre’ og levendegjorde ’Jane Eyre’ med sjæl og sanselighed, inden han instruerede samtlige afsnit i ’True Detective’s første sæson, har endnu til gode at skyde forbi og er på støt kurs mod USA’s absolutte instruktørelite.

2) Hans næste træk har potentiale til at rokke ved filmindustriens klassiske distributionsmodel. ’Beasts of No Nation’ udkommer på Netflix samme dag, som den lander i biograferne, et eksperiment, hvis potentielt skelsættende effekt næppe mindskes af, at filmen allerede nu nævnes som en frontløber i Oscar-feltet – og netop har fået premiere på Venedig-festivalen til enstemmig jubel.

3) Tidligere på året fik vi en hjerteskærende teaser til filmen, og den officielle trailer fortsætter i samme spor med gruopvækkende billeder fra en afrikansk borgerkrig, hvor den forældreløse dreng, Agu, frarøves sin menneskelighed af en skruppelløs krigsherre. Idris Elba, den måske kommende Bond (hvis han da ikke er for »street«), kan som få fremtrylle ulmende aggression, og dømt ud fra traileren leverer han en af den slags kraftpræstationer, der vil blive husket, selv når indeværende kalenderår har sluttet sig til fortiden.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af