Woody Allens hustru Soon Yi-Previn udtaler sig for første gang om sexanklager: »Mia Farrow har udnyttet #Metoo«

Woody Allens hustru Soon Yi-Previn udtaler sig for første gang om sexanklager: »Mia Farrow har udnyttet #Metoo«
Woody Allen og Soon-Yi Previn til premiere på Allens 'Cafe Society' i Cannes i 2016. (Foto: Getty Images)

Da Woody Allens adoptivdatter Dylan Farrow i vinter gentog sine 26 år gamle sexmisbrugsanklager mod instruktøren, forholdt Allens hustru Soon Yi-Previn sig overraskende tavs på sidelinjen, til trods for at adskillige skuespillere – heriblandt Colin Firth, Timothée Chalamet og Greta Gerwig – pludselig stod i kø for at undskylde offentligt for deres medvirken i Allens film.

Men nu har Yi-Previn åbnet op i et længere interview med New York Times – samme avis, der i sin tid bragte Farrows anklageskrift – hvori hun både forsvarer sin mand igennem 21 år og samtidig anklager Allens ekskæreste Mia Farrow for at have udnyttet #Metoo-bevægelsen til at angribe ‘Annie Hall’-instruktøren igennem Dylan.

For at hitte bare den mindste smule rede i den spegede sag og ditto komplicerede Allen/Farrow’ske familiebånd bringer vi her en kort oversigt:

‘Rosemary’s Baby’-skuespillerinden Mia Farrow har siden 70’erne adopteret 10 børn, heriblandt koreanske Soon Yi-Previn, Moses Farrow og Dylan Farrow, og envidere fået fire biologiske børn, blandt andre sønnen Ronan Farrow med Woody Allen (rygter vil, at Ronans far i virkeligheden er Frank Sinatra, som Mia Farrow var kortvarigt gift med i 1960’erne. Men lad nu det ligge).

Woody Allen blev i sin tid adoptivfar for Moses og Dylan, men ikke Soon Yi-Previn, hvis adoptivfar er Mia Farrows husbond nr. 2, André Previn. I 1992 skabte det stor mediebevågenhed, da Allen og Yi-Previn (som på det tidspunkt var 21 år) sprang ud som par, og Allen og Mia Farrow gik fra hinanden – der ikke overraskende rasede over, at hendes adoptivdatter og eks havde fundet sammen.

»Mommy dearest«

En giftig retssag om forældremyndigheden over Dylan, Moses og Ronan fulgte, og det var under denne, at sexmisbrugsanklagerne mod instruktøren først så dagens lys – fremført af Mia Farrow på vegne af Dylan.

Sagen blev to gange afvist i retten, men mange år senere, i 2014, fortalte Dylan selv sin historie om overgrebene til New York Times. En historie, hun gentog i vinter, da #Metoo-rasede – med støtte fra bror Ronan, der i dag er journalist og stod bag den The New Yorker-artikel, der i kølvandet på New York Times’ dækning var med tl at fælde Harvey Weinstein.

Woody Allen har kategorisk benægtet anklagerne og beskylder Mia Farrow for at lyve og manipulere Dylan. Han bakkes op af sønnen Moses, og nu er Soon Yi-Previn altså også kommet på banen for at tegne et lignede uflatterende billede af sin adoptivmor.

»Jeg har aldrig været interesseret i at skrive en ‘Mommy Dearest’-fortælling for at få hævn over Mia, men det, der er overgået Woody, er så forargerligt, så uretfærdigt. Mia har udnyttet #Metoo-bevælgelsen og brugt Dylan som et offer i medierne«, siger Soon Yi-Previn.

Hun fortæller, at hun ikke mindes et eneste lykkeligt øjeblik med Mia Farrow, der ifølge både Yi-Previn og Moses var stærkt lunefuld, sporadisk voldelig og konstant behandlede Yi-Previn, som om hun var mentalt hæmmet:

»Mia holdt mig oppe i benene, så blodet kunne løbe til mit hoved, fordi hun havde læst – guderne må vide hvor – at det kunne gøre mig klogere«.

Dylan svarer igen på Twitter

Interviewet giver et sjældent private glimt ind i Allen og Yi-Previns ægteskab såvel som Yi-Previns oplevelse af Mia Farrows manglende forældreansvar, men Dylan og Ronan Farrow har været hurtigt ude for at affeje adoptivsøsterens version af familiehistorien:

I et tweet skriver Dylan, at interviewet indeholder »bizarre beskrivelser af min mor og åbenlyse løgne … Jeg er ikke et offer, men en voksen kvinde, der har fremført de samme troværdige anklager over to årtier, bakket op af beviser« (Netop beviser har to dommere imidlertid fundet utilstrækkelige).

Ronan supplerer:

»Jeg skylder Mia Farrow alt. Hun er en dedikeret mor, som gik igennem et helvede for sin familie, samtidig med at hun skabte et kærligt hjem for os. Men det har aldrig stoppet Woody Allen og hans allierede fra at fabrikere historier, der angriber og dæmoniserer min mor og tager opmærksomhed fra min søsters anklager«.

Ronan langer i samme ombæring ud efter New York Times, som han mener har publiceret et »hit job«, og at han »som journalist er forfærdet over manglen på faktatjek« af en skribent, der i virkeligheden er venner med Woody Allen.

Hvem manipulerer hvem? Det finder vi formentlig aldrig ud af med sikkerhed. Tillige er det desuden fortsat uvist, om Woody Allens seneste film ‘A Rainy Day in New York’ med Selena Gomez og Timothée Chalamet nogensinde får premiere.

Læs også: Hollywoods moralske mudderkastning og Aziz Ansari-gate tager #Metoo som gidsel

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af