Netflix sagsøges for 25 millioner dollars efter ‘Black Mirror: Bandersnatch’

Netflix sagsøges for 25 millioner dollars efter ‘Black Mirror: Bandersnatch’
Fionn Whitehead i 'Black Mirror: Bandersnatch'.

Den interaktive ‘Black Mirror: Bandersnatch’ har været en verdensomspændende succes for Netflix, men den kan gå hen og blive en dyr fornøjelse for streamingtjenesten.

Netflix er blevet sagsøgt for op mod 25 millioner dollars af selskabet Chooseco, LLC, der har varemærket »Choose Your Own Adventure«, som benyttes i filmen. Det skriver Hollywood Reporter.

Ifølge Choosecos sagsanlæg anmodede Netflix allerede om at købe rettighederne tilbage i 2016, men handlen gik aldrig igennem. I stedet har firmaet adskillige gange bedt Netflix om at undlade at markedsføre deres produkter som »Choose Your Own Adventure«.

»Chooseco og Netflix indgik ekstensive forhandlinger, der varede et par år, hvor Netflix ikke modtog en licens. I mindst ét tilfælde før ‘Bandersnatch’s udgivelse, sendte Chooseco en skriftlig erklæring til Netflix, og bad Netflix om at stoppe med at benytte ‘Choose Your Own Adventure’-brandet i forbindelse med marketingindsatser på et andet tv-program«, står der blandt andet i sagsanlægget.

En stor del af Choosecos modvilje synes også at stamme fra ‘Black Mirror’s sortsynede fortælling: »Filmens mørke og til tider forstyrrende indhold udvander de positive associationer med Choosecos varemærke og sværter dets produkter«, lyder det blandt andet.

Netflix har endnu ikke kommenteret på sagen, men det er svært at forestille sig, at streamingmogulen ikke er dækket ind juridisk.

Læs også: Anmeldelse af ‘Black Mirror: Bandersnatch’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af