Disse film skal du streame i april – fra lesbisk kærlighed til en perlerække af indiehits

Her er de mest interessante nye film på streamingtjenesterne i denne måned.
Disse film skal du streame i april – fra lesbisk kærlighed til en perlerække af indiehits
Brie Larson i instruktørdebuten 'Unicorn Store', der får premiere direkte på Netflix.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Native Son’

De roste, smallere film fra de amerikanske festivaler har det med at være længe om at finde vej til Danmark, men det gælder ikke ’Native Son’, som havde premiere på Sundance Film Festival i år, fik en flot modtagelse og blev indkøbt af det stilsikre indieselskab A24. Historien roterer omkring den unge sorte mand Bigger Thomas, som hives ud af sit plagede område af Chicago, da han tager et job som chauffør for en velhavende forretningsmand.

De to unge, interessante skuespillere Ashton Sanders (’Moonlight’) og Kiki Layne (’If Beale Street Could Talk’) spiller over for blandt andre Elizabeth Marvel (’Homeland’) i en spændende debut fra instruktør Rashid Johnson.

Kan ses på HBO Nordic fra 6. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Unicorn Store’

Brie Larson er superhelteaktuel i både ‘Captain Marvel’ og den kommende ‘Avengers: Endgame’. Men nu viser det sig, at skuespilleren har haft endnu et projekt på tegnebrættet.

I den finurlige Netflix-film ‘Unicorn Store’ indtager Larson både hovedrollen og debuterer som instruktør. Den unge Kit (Larson) kan ikke finde ud af at navigere rundt i det grå voksenliv, så da hun en dag bliver kontaktet af en spøjs mand (Samuel L. Jackson), der ønsker at sælge hende en enhjørning, er det lidt af et drømmescenarie.

Filmen havde verdenspremiere på Toronto Filmfestival i 2017, og Indiewires anmelder har kaldt Larsons magiske fortælling for et »millenium-eventyr med et hjerte af guld«.

Kan ses på Netflix fra 5. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Blindspotting’

Som den roste ’Sorry to Bother You’ er ’Blindspotting’ én af de omtalte film fra sidste år med et interessant blik på amerikanske raceforhold, som langt om længe er kommet til Danmark – den fik aldrig biografpremiere. I filmen følger vi hvide Miles og sorte Collin, som er barndomsvenner og arbejder sammen som flyttemænd i det mangfoldige og hastigt forandrende Oakland i Californien. Med få dage tilbage af sin prøveløsladelse forsøger Collin at holde lav profil, men da han er vidne til mordet på en sort mand af en hvid politibetjent, bliver forskellene mellem de to venner pludselig uhyggeligt tydelige.

En samfundsrelevant fortælling om klasse og race skrevet og spillet af makkerparret Rafael Casal og Daveed Diggs.

Kan ses på Blockbuster fra 8. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Eighth Grade’

Skuespiller, sanger og komiker Bo Burnham tog sidste år springet til film som instruktør og forfatter på coming of age-fortællingen ’Eighth Grade’. Filmen begejstrede kritikerne og har lige nu en rating på 99 procent på Rotten Tomatoes – vi havde den da også med på vores liste over de bedste film fra 2018.

Den 13-årige hovedperson Kayla, spillet af Elsie Fisher, som på forfriskende vis også selv er teenager, kæmper med lavt selvværd og venneløshed, mens hun forsøger at komme gennem den sidste tid af middle school. Et tidssvarende og vigtigt bud på, hvordan en ungdomsfilm skal se ud, som endelig kan streames herhjemme.

Kan ses på Blockbuster fra 22. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Lady Bird’

Skuespiller og manuskriptforfatter Greta Gerwig debuterede i 2017 som filminstruktør med den anmelderroste fortælling om unge Christine (spillet af Saoirse Ronan), der har navngivet sig selv Lady Bird og længes efter at folde sine vinger ud på den amerikanske østkyst, hvor tingene sker – langt væk fra hjembyen Sacramento i Californien.

Filmen skildrer på autentisk vis Lady Bird, hendes komplekse had-kærlighedsforhold til moren og en tilværelse, hvor både bekymringer, håbefulde fremtidsdrømme og legen med identitet fylder alt.

Komediedramaet hjemtog fem nomineringer ved sidste års Oscaruddeling for blandt andet bedste film og bedste kvindelige hovedrolle (Ronan).

Kan ses på Viaplay fra 2. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Blaze’

Blaze Foley ville ikke være en stjerne, men en legende, som han siger i Ethan Hawkes biografiske film fra sidste år, der bærer hans navn. Folk-musikeren døde relativt ukendt som 39-årig, men hans efterliv har fået karakter af netop det, han stræbte efter, som en del af det sagnomspundne countrymusikmiljø i Austin i 70’erne.

Baseret på hans livspartner Sybel Rosens erindringer fortæller ’Blaze’ den tragiske historie om Foley, der levede en simpel tilværelse, inden han forsvandt i en uendelig alkoholrus. En stemningsfuld hyldest i efterårsblæste farver fornemt spillet af musiker Ben Dickey som Foley og Alia Shawkat (’Arrested Development’) som Rosen – og belønnet med 5 stjerner af vores anmelder, da den var månedens film i Cinemateket tidligere på året.

Kan ses på Blockbuster fra 8. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘A Star Is Born’

Bradley Cooper blev godt nok forbigået som instruktør på dramaet ‘A Star Is Born’, da der skulle deles Oscarnomineringer ud i januar, men alligevel kan skuespilleren sagtens kalde sin instruktørdebut for yderst succesfuld.

For det har kun regnet med positive anmeldelser over filmen, siden den fik international premiere tilbage i oktober sidste år – også fra vores egen begejstrede anmelder, der kaldte værket for en »filmsensation«.

Historien om den alkoholiserede rockstjerne Jack (Cooper), der møder natklubsangerinden Ally (Lady Gaga) er endda den tredje genindspilning af klassikeren fra 1937, men fortællingen går altså stadig lige i hjertet.

Kan ses på Blockbuster fra 15. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Disobedience’

Sebastán Lelio er biografaktuel i denne måned med ’Gloria Bell’, så det er kun passende, at man nu kan streame hans roste film ’Disobedience’ fra 2017 om forbudt lesbisk kærlighed – især berømt for at indholde én af de mest lidenskabelige lesbiske sexscener i nyere filmhistorie.

Rachel Weisz og Rachel McAdams spiller kvinderne Ronit og Esti, som er medlemmer af et strengt ortodoks jødisk fællesskab i London. Ronit blev som ung kvinde forvist for at have næret romantiske følelser over for Esti, og da hun år senere vender tilbage, er Esti gift og lever under religiøs kontrol. Så det er ikke ufarligt, da kvinderne beslutter at udleve deres kærlighed. Vores anmelder kvitterede med fem stjerner og kaldte den et »overvældende drama«.

Kan ses på Viaplay fra 18. april. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The House That Jack Built’

Er du nysgerrig på, hvad det var, der fik folk til at udvandre fra visningen af ‘The House That Jack Built’ ved sidste års Cannes Filmfestival, men fik du aldrig syn for sagn i biografen?

Den provokerende, gal-geniale Lars von Trier er vant til at tiltrække sig en god portion opmærksomhed med sine debatskabende film. Med sit nyeste værk, der fik dansk biografpremiere i november, og som vi i øvrigt har omtalt i overvejende positive vendinger her på sitet, skabte Trier et overraskende selvbiografisk (og humoristisk) værk i portrætteringen af massemorderen Jack, der arrangerer hvert enkelt mord som et enkeltstående kunstværk.

Udover Matt Dillon som Jack ses Uma Thurman, nyligt afdøde Bruno Ganz og danske Sofie Gråbøl i markante roller.

Kan ses på Blockbuster fra 15. april.

Læs også: De bedste serier på HBO Nordic

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af