Charlize Theron skulle spille Wonder Womans mor – og mærkede for første gang Hollywoods aldersdiskrimination

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Charlize Theron er 43 år gammel og en af Hollywoods mest eftertragtede skuespillere. Men den sydafrikanske skuespillerinde, som netop er biografaktuel i komedien ‘Long Shot’, hvor hun spiller over for Seth Rogen, ved også godt, at filmindustrien er benhård og nådesløs, når det kommer til spørgsmålet om skuespilleres alder.

Det fortæller hun om i et interview med ‘Watch What Happens Life’, hvor hun bliver spurgt ind til, om det passer, at hun afslog rollen som Wonder Woman for et par år tilbage.

»Jeg afslog ikke rollen som Wonder Woman«, siger Theron med et grin og fortsætter: »Det her er et godt eksempel på, hvordan Hollywood slår dig i ansigtet, når du begynder at blive ældre«.

»Der var en, der sagde til mig, ‘åh, der er gang i denne her ting, ‘Wonder Woman’ – vi ville bare gerne gøre dig opmærksom på det’. Og så var jeg sådan, ‘jeg kender ikke rigtig til det. Jeg mener, hvad gør Wonder Woman? Og så sagde personen, ‘Nej, det er til Wonder Womans mor«.

Theron, der var 41 år, da ‘Wonder Woman’ fik premiere, fortæller, at dét var det definerende øjeblik, hvor hun indså, at hun havde krydset grænsen fra ung til ældre – i hvert fald ifølge den strikse Hollywood-standard.

Hollywoods aldersdiskriminering fremstår endnu mere absurd taget i betragtning, at Gal Gadot, der spillede rollen som Wonder Woman, var 32 år ved filmens premiere – der er altså kun cirka ni år mellem Theron og Gadot, der potentielt kunne have spillet mor og datter. Filmholdet endte i stedet med at gå med den dengang 51-årige danske skuespiller Connie Nielsen (‘Gladiator’, ‘Nymphomaniac’) som Wonder Womans mor.

Læs også: Anmeldelse af ‘Long Shot’ – Charlize Theron og Seth Rogen vinder på hjertevarme, men taber på relevans

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af