HBO Nordic dropper stort dansk serieprojekt om Pelle Erobreren: »Det er virkelig trist for alle«

HBO Nordic dropper stort dansk serieprojekt om Pelle Erobreren: »Det er virkelig trist for alle«
'Pelle Erobreren' af Bille August fra 1987.

Det skulle have været en af HBO Nordics helt store skandinaviske egenproduktioner med danske Per Fly (‘Bænken’) som instruktør og Rasmus Heisterberg (‘En kongelig affære’) som hovedforfatter.

Men nu er serieprojektet ‘Erobreren’ lagt i graven.

‘Erobreren’ skulle have bygget på bind II-IV af Martin Andersen Nexøs bogklassiker ‘Pelle Erobreren’. Første del af bogen blev i 1987 til en film med Max von Sydow og Pelle Hvenegaard instrueret af Bille August, som vandt både en Oscar for bedste udenlandske film og Guldpalmen i Cannes.

Opfølgeren har været i støbeskeen længe, og tilbage i 2012 kom det frem, at produktionsselskabet Meta Film med en af landets førende producere Meta Louise Foldager i spidsen havde købt rettighederne og planlagde en stort anlagt film med Per Fly i instruktørstolen.

I foråret i år kom der en ny melding: Nu skulle ‘Erobreren’ forvandles til en serie i otte timelange afsnit for HBO Nordic. I slutningen af Bille Augusts ‘Pelle Erobreren’ drog Pelle væk fra Lassefar mod København, hvor han bliver involveret i arbejderkampen. Og det er hans tid i København fra omkring år 1870, serien ville fokuseret på.

Desværre har det dog ikke kunnet lade sig gøre at få alle ender til at mødes inden for budgetrammen. Det skriver HBO Nordic i en pressemeddelelse, hvori programdirektør Hanne Palmquist fra HBO Nordic også udtaler:

»Det er virkelig trist for alle involverede, at ‘Erobreren’ ikke nåede hele vejen til produktion hos HBO Nordic. Jeg vil især gerne takke Per Fly og Rasmus Heisterberg, to af dansk fiktions helt store talenter, der har leveret kreative koncepter og manuskripter af meget høj kvalitet«.

Tidligere i år havde HBO Nordic premiere på de to første lokalproduktioner fra vor nordiske regioner, nemlig svenske ‘Gösta’ af Lukas Moodysson og den norske fantasy-serie ‘Beforeigners’ af Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin.

Og selvom HBO Nordic er kede af at skrinlægge ‘Erobreren’, teaser pressemeddelelsen dog samtidig for, at vi allerede inden for de næste par uger vil få nyt om tjenestens første danske originalserie.

Læs mere: ‘Breaking Bad’ er blevet til virkelighed – kemilærere taget for methproduktion

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af