Biograferne åbner så småt – med premierefilm fra på torsdag

Biograferne åbner så småt – med premierefilm fra på torsdag
'Amélie'.

Torsdag blev genåbningen af landets biograf fremskyndet til dags dato og fredag landede så retningslinjerne for genåbningen. Og nu er biograferne så småt begyndt at åbne.

Således har blandt andet Café Biografen i Odense, Ishøj Bio og Bio Næstved holdt åbent over weekenden. I morgen genåbner Grand Teatret i København, mens Empire Bio på Nørrebro genåbner på torsdag.

Mere kompliceret lader genåbningen til at være for de store multiplex-biografer som Cinemaxx og Nordisk Film. Cinemaxx har endnu ikke udmeldt om genåbning, mens Nordisk Film Biografer, landets største biografkæde, først åbner fra juni.

Filmudvalget er et udpluk af det repertoire, der spillede inden lockdown. Således kan man blandt andet fange ‘Parasite‘, ‘Portræt af en kvinde i flammer‘, ‘Krudttønden‘, ‘Bombshell‘ og ‘The Gentlemen‘ på det store lærred.

Og noget tyder på, at der allerede fra på torsdag vil være premierefilm på plakaten, selvom udvalget ikke helt er på plads – Foreningen af Filmudlejere i Danmark, Fafid, har endnu ikke opdateret sin premierekalender.

På Grand Teatrets hjemmeside kan man ikke desto mindre læse, at animationsfilmen ‘Weathering With You’ står til premiere. Man kunne forestille sig, at film som danske ‘Kød & Blod‘ og ‘The Peanut Butter Falcon‘, der begge skulle have haft premiere på dagen for lockdown 11. marts, også vil følge snarest, mens der desuden er god mulighed for at lancere mindre, nichetitler, som er uafhængig af en synkron, global lancering.

Vi kan slet ikke vente med at slå os ned i de plyssede sæder.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af