Det skal du se i biografen i oktober – Oscar-kandidater og lovende danske satsninger

De danske biografer er stadig hårdt ramt af coronakrisen, men heldigvis er der mange gode grunde til at støtte dem den kommende måned. Vi giver det hurtige overblik over de mest interessante titler.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Trial of the Chicago 7’

Den Oscar-vindende manuskriptforfatter Aaron Sorkin – pennen bag ’The West Wing’, ’The Social Network’og ’Moneyball’ – er tilbage som instruktør efter ’Molly’s Game’ med det historiske drama ’The Trial of the Chicago 7’, der er blevet købt af Netflix, og som kan blive en tung kandidat til året Oscar-uddeling.

I filmen følger vi den historiske retssag mod en gruppe anti-Vietnamkrig-aktivister, der blev sigtet for voldelig sammensværgelse under optøjerne ved den demokratiske kongres i 1968.

På rollelisten er flere store kanoner som Mark Rylance, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton og Frank Langella, mens hovedrollen indtages af Borat himself, Sacha Baron Cohen, der sidste år havde en seriøs rolle i Netflix-serien ’The Spy’.

Premiere 1. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’On the Rocks’

Sofia Coppola og Bill Murray genforenes i den ventede ’On the Rocks’, der ligner en slags åndelig efterfølger til deres melankolske nyklassiker ’Lost in Translation’.

I den nye film følger vi Laura (Rashida Jones), der mistænker sin mand (Marlon Wayans) for at have en affære med sin nye kollega. For at komme til bunds i sagen tilkalder hun assistance i form af sin playboy-far Felix (Bill Murray), som skal hjælpe hende med at finde ud af, om hendes mistanke holder stik. Faren overtaler Laura til at køre massiv overvågning på sin mand, hvilket fører til talrige martinicocktails i det kulørte natteliv samt fortrøstningsfulde far-datter-momenter. 

Filmen fik verdenspremiere på årets New York Film Festival og får kun kortvarigt dansk biografpremiere inden streamingpremieren på Apple+, så det er om at slå til, mens tid er.

Premiere 2. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Palm Springs’

Den romantiske komedie ’Palm Springs’ var en af de mest hypede (og dyreste) film under årets Sundance Film Festival i januar. Filmen er instrueret af spillefilmdebutanten Max Barbakow og har ingen ringere end Andy Samberg i front over for ’Fargo’-stjernen Cristin Milioti.

Filmen handler om den tilbagelænede Nyles (Samberg), som tager med sin kæreste til bryllup i Palm Springs, hvor han får et godt øje til brudens søster (Milioti). I et ’Goundhog Day’-lignende koncept fanges de to forelskede bryllupsgæster i en mystisk tidslomme, hvor de bliver tvunget til at gennemleve den samme dag igen og igen.

Premiere 8. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Shorta’

Instruktørdebutanterne Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm står bag en af årets mest ventede danske film, der i september var udtaget til den prestigefyldte Venedig Film Festival

Den højaktuelle film følger de to politibetjente Jens (Simon Sears) og Mike (Jacob Lohmann) i deres kamp for overlevelse, da de bliver jaget vildt i et borgeroprør i den fiktive boligblok ’Svalegården’, efter den 19-årige Talib dør i politiets varetægt.

Premiere 8. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’I Walk’

Filmskaber, forfatter og sportsjournalist Jørgen Leth overlevede det voldsomme jordskælv på Haiti i 2010, hvor hans hus styrtede sammen under ham. Siden den tragiske ulykke har han haft problemer med at gå ordenligt, hvilket bliver en metafor i hans nye personlige dokumentarfilm ’I Walk’.

Dokumentaren handler om at håndtere alderdommen og »den svimlende fornemmelse af at gå igennem sit eget liv«, som han selv beskriver i traileren.

Premiere 22. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Erna i krig’

Efter at være blevet hædret for sin toppræstation i ’Dronningen’ er Trine Dyrholm nu tilbage i sin næste store hovedrolle i ’Erna i krig’.

Filmen er baseret på Erling Jepsens roman af samme navn og fortæller historien om sønderjyske Erna, der forklædt som soldaten Julius drager til de tyske grænser for at beskytte sin enfoldige søn Kalle, efter han bliver indkaldt til skyttegravsfronten under Første Verdenskrig. Hendes store hemmelighed står til at blive afsløret, da hun ender i et trekantsdrama mellem smeden Anton (Anders W. Bertelsen) og landsbybetjenten Meier (Ulrich Thomsen).

Bag filmen står instruktør Henrik Ruben Genz, der særligt er kendt for ’Frygtelig lykkelig’, der også var baseret på en Erling Jepsen-roman.

Premiere 29. oktober.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Breeder’

»En prosex-feministisk, sadomasochistisk horror-lovestory«. Sådan beskrev manuskriptforfatter bag ’Breeder’, Sissel Dalsgaard Thomsen, den nye danske survival-horrorfilm i et interview vi lavede med hende tilbage i 2018.

I filmen følger vi den unge rytter Mia (altid gode Sara Hjort Ditlevsen), der til sin store rædsel opdager, at et anerkendt helsekostfirma kidnapper kvinder til biohacking-eksperimenter med det formål at give deres overklasseklienter ungdommen tilbage.

Filmen er instrueret af Jens Dahl, der tidligere har skrevet manuskript til ’Pusher’ og havde sin instruktørdebut med thrilleren ’3 ting’ i 2017. Foruden Ditlevsen finder vi Signe Egholm Olsen, Anders Heinrichsen og Morten Holst på rollelisten.

Premiere 31. oktober.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af