Eksplosiv dansk actionfilm er udtaget til den prestigefyldte filmfestival i Venedig

Eksplosiv dansk actionfilm er udtaget til den prestigefyldte filmfestival i Venedig
Simon Sears i 'Shorta'.

Debutinstruktørerne Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm har i dag høstet en af filmverdens store anerkendelser, da de er blevet udtaget til den prestigefyldte Venedig Film Festival med den kommende actionfilm ’Shorta’.

Den højaktuelle film følger de to politibetjente Jens (Simon Sears) og Mike (Jacob Lohmann), som pludselig bliver jaget vildt i en fiktiv ghettoforstad til København, da 19-årige Talib dør i deres varetægt. Hvad der præcis skete med Talib, står endnu hen i det uvisse, men filmens første teaser giver en forsmag på det hårdtpumpende actiondrama, der kun er blevet mere aktuel i kølvandet på mordet på George Floyd.

»Vi er utroligt beærede over at skulle deltage i en af verdens mest prestigefyldte og respekterede filmfestivaler«, siger Frederik Louis Hviid og Anders Ølholm i en pressemeddelelse.

»Det er en helt særlig anerkendelse, som vi deler med hele holdet – både foran og bag kameraet, og vi håber, at det kan være med til at få filmen og dens budskab ud i verden«.

Filmen skal konkurrere i sidekonkurrencen Critics’ Week, hvor de danske film ’Psykosia’ og ’Team Hurricane’ senest var udtaget i henholdsvis 2019 og 2018.

Venedig Film Festival er den første store filmbegivenhed i kølvandet på corona og løber fra 2.-12. september. Det fulde program offentliggøres senere på ugen. ’Shorta’ har dansk premiere 8. oktober.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af