Tom Holland måtte meget igennem, før Sony gav ham grønt lys som Spider-Man

Tom Holland måtte meget igennem, før Sony gav ham grønt lys som Spider-Man
Tom Holland i 'Spider-Man: Far From Home'. (Foto: PR)

Netop som Tom Holland har rettet kritik mod sin egen rolle i den kommende filmatisering af Playstation-spillet ’Uncharted’, er Sony nok engang genstand for negativ omtale. Denne gang er det Russo-brødrene, der langer ud efter selskabet for at nøle med castingen af Tom Holland til rollen som Peter Parker/Spider-Man.

Det er ikke første gang, der er kold luft mellem Marvel og Sony. I 2019 forløb en bitter forhandlingsproces i omtrent en måned, hvor Spider-Man først var dømt ude af Marvels succesfulde cinematiske univers, hvorefter karakteren returnerede til universet i forbindelse med et forlig mellem selskaberne.

Problemerne bunder i, at Sony har immaterialret over Spider-Man – og derfor kunne de tillade sig at lade Russo-brødrene og Marvel-geniet Kevin Feige vente på et konkret svar om castingen.

»Vi talte med Marvel-præsidenten Kevin Feige om Holland, og han var meget begejstret, og så gik vi til Sony«, fortæller Joe Russo ifølge GQ, som har lavet et portræt af Holland i forbindelse med hans medvirken i Russo-brødrenes film ‘Cherry’.

»Og så var de sådan lidt: ‘Lad os tænke over det i et minuts tid’. Vi kunne se ud fra mødet, at vi mødte meget modstand fra Sony. Så vi hentede Holland tilbage og tilbage igen (…) og vi var ubøjelige i vores jagt efter at få Holland presset ned i halsen på studiet, som ejer denne (Spider-Man, red.) IP (immaterialret, red.). Det resulterede i en kamp, og alligevel tøvede Sony fortsat«.

Han uddyber:

 »(…) (Captain America, red.) ‘Winter Soldier’ var en stor succes og fordoblede box-office resultatet fra den tidligere film, og i forbindelse med ’Civil War’ kigger Sony på os og siger: ’Ok, I kan forvandle alt til guld som Midas’, her er vores IP (Spider-Man, red.)’. Men de var også tilbageholdende og nervøse over noget, der kunne koste dem hundrede af millioner, hvis ikke milliarder af dollars i det lange løb«, uddyber Joe Russo.

Sony var især bekymrede over Hollands alder, fortæller Anthony Russo.

»Det var første gang, Spider-Man nogensinde er blevet castet som en teenager, ikke? Hvilket var meget vigtigt for os; der var en tydelig nervøsitet ved at caste et barn«.

Trods de mange komplikationer og indbyrdes magtkampe har Holland indtil videre medvirket i fem MCU-film, og til december bliver tallet vekslet til seks med den tredje og nyligt titulerede Spider-Man-film, ’Spider-Man: No Way Home’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af