Jonas Risvig laver farverig serie om danske gymnasieelever – se traileren til ‘Nylon’ her

Jonas Risvig laver farverig serie om danske gymnasieelever – se traileren til ‘Nylon’ her
'Nylon'. (Foto: PR)

Jonas Risvig ser det tilsyneladende som sit livsprojekt at skabe nye fortællinger til den danske ungdom.

Først med den corona-inspirerede ’Centrum’, der her på sitet blev kåret som en af de fem bedste danske serier i 2020, og dernæst med ’Grænser’, der fik premiere i januar tidligere i år.

Nu er han klar med endnu en ungdomsserie, som forsøger at vende alskens fordomme om provinsen på hovedet. Og denne gang er det gymnasiealderen, der er i fokus, for mens vi fra USA kender highschool-genren til hudløshed, er der langt mellem de gode eksempler på fiktion om livet på de danske gymnasier.

Serien, som har fået titlen ’Nylon’, er en hyldest til Risvigs egen opvækst i provinsen og de unge, der ofte bliver glemt og savner noget at spejle sig i.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ligesom Simon Kvamms nye ’Guru’ foregår ’Nylon’ i Silkeborg, Risvigs egen hjemstavn, hvor vi i et farverigt portræt af provinsen følger en række gymnasieelevers evne til at omfavne livet og opnå en følelse af udødelighed. Her er pløjemarken udskiftet med storslåede solnedgange, og den stereotype scooter er erstattet med ungdomseufori.

Vi følger 17-årige Nova, der er startet i 2.g og forsøger at være til stede i gymnasielivet, mens sorgen fra brorens dykkerulykke tynger hende. Hun dykker ensomt rundt i Almind Sø i håbet på at finde en lokalkendt nazi-skat.

Da hun møder Hjalte, indser hun, at hun har fundet en tro følgesvend i jagten på skatten. De gavnes af deres forskelligheder, for mens Nova kan lære Hjalte at dykke, kan Hjalte skubbe Nova ud i livet som ung og give hende svar. For hvad skete der den nat, hvor Novas storebror druknede, og hvem er den mystiske persona: NYLON?

Seriens medvirkende består af ukendte og lokale debutanter, der i virkeligheden også er tætte venner og kærester, og qua Risvigs eget tilhørsforhold til Silkeborg – og silkeborgenserne – er der et særligt bånd mellem ham, byen og serien:

»Størstedelen af scenerne foregår præcist dér, hvor jeg selv fik mit første kys eller badede nøgen som student. Den (’Nylon’, red.) er større, længere, dyrere, mørkere og mere dramatisk end alt, hvad jeg har lavet tidligere- og jeg tror, at det bliver mit bedste arbejde i år«, siger han i en pressemeddelelse.

’Nylon’ får premiere på TV 2 Østjyllands YouTube-kanal 2. maj klokken 20.00 og vil kunne følges hver søndag og onsdag klokken 20.00 derefter.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af