James Gunn mener, at Martin Scorsese havde en helt særlig grund til at kritisere Marvel-film: »Forfærdeligt kynisk«

James Gunn mener, at Martin Scorsese havde en helt særlig grund til at kritisere Marvel-film: »Forfærdeligt kynisk«
James Gunn til premieren på 'Guardians of the Galaxy' i 2014. (Foto: Anthony Harvey/Getty Images)

Det vakte stor opsigt, da Martin Scorsese for to år siden revsede tidens talrige superheltefilm, og proklamerede, at den slags blockbustere ikke var filmkunst, men snarere mindede om forlystelsesparker.

Men ifølge ‘The Guardians of the Galaxy’-instruktøren James Gunn, der lige nu er aktuel med antiheltebraget ‘The Suicide Squad’, var der en helt særlig grund til, at Scorsese valgte at lange ud efter tidens mest populære genre, superheltefilm:

Ifølge Gunn forsøgte Scorsese nemlig at få omtale for sin svinedyre gangsterfilm, ‘The Irishman’, der udkom i 2019. Det siger Gunn i MTVs podcast ‘Happy Sad Confused’.

»Det virker forfærdeligt kynisk, at han blev ved med at kritisere Marvel, og at det var den eneste årsag til, at han fik presseomtale for sin film. Og derfor blev han bare ved med at kritisere Marvel, så omtalen for hans film kunne fortsætte«, siger Gunn (via Insider).

»Han skaber sin film i skyggen af Marvel-filmene, så han valgte at bruge det til at få opmærksomhed for noget, han ikke fik lige så meget opmærksomhed for, som han måtte have ønsket«.

Gunn fastslår, at han stadig har stor respekt for Scorsese, og kalder ham »en af de største filmskabere i historien«, mens han også giver Scorsese ret i nogle af hans pointer omkring superheltefilm:

»Mange af de ting, han sagde, var sande. Der er mange hjerteløse, sjælløse spektakel-film, som ikke reflekterer, hvad der burde ske. Jeg kan ikke nævne alle de gange, jeg har talt med filminstruktører, før de skulle lave en stor film, og sagt: ‘Hey, vi er alle sammen om det her, lad os prøve at lave noget anderledes med disse storfilm. Lad os gå i en anden retning, end alt det, der allerede er lavet’. Og så har de leflet for hvert eneste krav fra filmstudierne. Jeg væmmes ved det, for at være ærlig«, siger Gunn.

‘The Suicide Squad’ kan ses i de danske biografer fra i dag. Martin Scorsese er aktuel næste år med den episke western ‘Killers of the Flower Moon’. Mon vi kan forvente endnu et Marvel-bash til den tid?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af